Keuken renovatie: zelf deurtjes/frontjes vervangen, door Ilse

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Ilse

Ilse

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving van Ilse

De oude keuken, 25 jaar oud, hebben we 'gestript'. Dit betekent dat we de deurtjes eraf hebben gehaald, en de scharnieren (genummerd) bewaard. De kraan hebben we gedemonteerd, de oven en keramische kookplaat en het aanrechtblad verwijderd. Het onderstel, de kastjes, hebben we opgeknapt door de beschadigingen te repareren en de bruine kopse kanten te schilderen. Ook hebben we een hoog bruin zijpaneel van de koelkast geschilderd. We hebben alle frontjes verwijderd en vervangen door nieuwe op maat gezaagde en gefreesde watervast MDF fronten. Ook het aanrechtblad is vervangen met nieuwe spoelbak, kraan en kookplaat. De vaatwasser en koel-/vriescombinatie waren slechts een paar jaar oud, dus die hebben we mooi laten zitten.

Hoe ik dit project gemaakt heb

In 7 stappen het keuken renovatie project:
STAP 1: Oude keuken strippen. De deurtjes van de kastjes halen. Laat de scharnieren aan de oude deurtjes zitten en de andere helft aan de kastjes. Zodat straks de juiste helft van de scharnier weer bijeen komt. Nummer de deurtjes (1 t/m 12).
STAP 2: Kopse kanten kastjes wit schilderen met keukenfront verf. Eerst licht opschuren natuurlijk en dan ontdoen van stof met een kleefdoekje. Ook de zijpanelen die bruin waren, worden wit geschilderd. Twee kastjes zijn van binnen bruin en ook die maken we wit.
STAP 3: Nieuwe frontjes bestellen bij TOSIZE.be. Oude maten overgenomen (2 mm breder, want we willen een strakker geheel krijgen). 4 mm de zijkant laten fratsen door TOSIZE.be en het is watervast gegrond MDF. We hebben de panelen van stickers laten voorzien, zodat we ze gemakkelijk kunnen herkennen. 
STAP 4: De kopse kanten van de panelen met een sealer behandelen, zodat de verf tijdens het aflakken er niet teveel intrekt. Dit in series van 4 a 5 platen op een workmate met tussenleggers, zie foto. 
STAP 5: Afmeten waar de scharniergaten moeten komen, de scharniergaten (35mm) boren met een frase hulpstuk voor op mijn handboormachine. De zijgaten (10 mm) met een houtboor uit de hand geboord. De boor met tape afgeplakt, zodat je niet te diep gaat...! Hierin komen de plug + schroef M10. De potscharnieren kunnen vastgezet worden aan de nieuwe frontjes. 
STAP 6: Het nieuwe aanrechtblad plaatsen en kraan en kookplaat aansluiten. Daarna de nieuwe frontjes aan de kastjes bevestigen.
STAP7: Mooie handgrepen uitkiezen en bevestigen. Tevens de deurtjes aflakken in de gewenste kleur.

Afmetingen van mijn DIY project

De keuken is 320,0 cm.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Ilse en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

335,80 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken