Wastafelmeubel van Vurenhout, door Manette

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Manette

Manette

NL

Gemiddeld

1 minuut

Omschrijving

Ik heb een wastafelmeubel gemaakt dat perfect past onder onze al bestaande wastafels. Het bleek heel lastig (of kostbaar) om dit te laten maken, dus ben ik zelf aan de slag gegaan.

DIY: wastafelmeubel van Vurenhout

Ik heb allereerst het ontwerp uitgetekend en berekend hoeveel balken en latten ik van welke afmeting nodig had (zie mijn winkelwagen). Achteraf bleek dat ik nog 2 blokjes van 7,0 x 7,0 x 7,0 cm tekort kwam, omdat de dwarsbalk die je aan de voorkant ziet, niet aanwezig is aan de achterkant.
Omdat het meubel in de badkamer komt heb ik het hout eerst geschuurd en vervolgens 2 maal behandeld met transparante beits.
De houtverbindingen heb ik gemaakt met deuvels en houtlijn. Voor de korte latjes heb ik enkel houtlijm gebruikt omdat deze ook al op de balk rusten. Op plekken waar het niet zichtbaar is heb ik e.e.a. nog verstrekt met metalen plaatjes.
Om ervoor te zorgen dat het meubel precies zou aansluiten op de wastafels heb ik voor de laatste 2,0 cm stelpootjes gebruikt (de totale hoogte van de wastafels is 82,0 cm).

Wastafelmeubel precies op maat

Breedte: 135,5 cm
Hoogte: 80,0 cm
Diepte: 51,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken