Verkoeling op maat met deze airco ombouw!

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Raymond

Raymond

NL

Bovengemiddeld

2 minuten

Wanneer je een airco in huis hebt wil je natuurlijk niet dat er koude lucht kwijtraakt, doordat je slurf naar buiten moet. Daarom kwam Raymond met de oplossing om een airco ombouw te maken van betonplex en multiplex. Lees hier hoe je dat zelf ook kan maken!

Fijn, zo'n mobiele airco in huis. Zo hou je het huis lekker koel! Wel jammer dat zo'n airco een slurf heeft die naar buiten moet, dan moet er alsnog een raam open en raak je weer een hoop koude lucht kwijt. Gelukkig is er een oplossing voor. Je kunt namelijk zelf een airco ombouw maken die je kunt verwisselen met het glas van een raam of paneel. Dat doe je zo:


  1. De betonplex en multiplex platen op elkaar schroeven of verlijmen tot dezelfde dikte van het glas.

  2. Vervolgens zaag je een gat met dezelfde diameter als de slurf. Om ervoor te zorgen dat er geen water in kan komen heb ik een kunststof gevelkap over het gat geplaatst.

  3. Nu kun je de glasruit of het paneel vervangen door de plaat en genieten van de optimale koeling in je woning!


Door de gebruikte materialen is de buitenzijde watervast en kan je de binnenzijde eventueel in de gewenste kleur schilderen. En na de zomer is alles zo weer terug te plaatsen. Met deze airco ombouw blijft de airco dus lekker mobiel! Op naar de volgende zomer!

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Raymond en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

1218,03 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken