Openslaande garagedeuren van betonplex hardhout, door Vincent

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Vincent

Vincent

NL

Bovengemiddeld

2 minuten

De openslaande deuren van onze garage kregen last van houtrot. Na een poging, enkele jaren geleden, om ze te repareren waren ze nu echt aan vervanging toe. Na een speurtocht op internet hebben we besloten om voor het front van de deuren gebruik te maken van watervast verlijmd, hardhouten betonplex van 18 mm dik. Hierachter plaatsen we voor de stevigheid schoren van 32 mm dik vurenhout. Het resultaat: Weervaste, sterke garagedeuren van betonplex hardhout. TOSIZE.com kwam in beeld voor de levering van het betonplex hardhout voor onze deuren. Zij kunnen de gewenste dikte van 18 mm met een hardhouten kern leveren, wat bij veel grote bouwmarkten niet mogelijk blijkt. Veel betonplex dat wordt aangeboden, heeft een populierenhouten kern. Dit is uiteraard veel zachter hout en is daarmee gevoeliger voor houtrot.  

Het eindresultaat

Stevige en sterke garagedeuren van betonplex hardhout die hopelijk jarenlang meegaan! De bijgevoegde foto’s geven een goed idee van de klus. Hieronder een kleine toelichting per foto.  
Foto 3: nameten
Als eerste hebben we de panelen nagemeten. TOSIZE.com doet zijn naam hier eer aan, alle panelen waren tot op de millimeter nauwkeurig gezaagd! Bij de zagerijen van grote bouwmarkten wil er nog wel eens een paar millimeter afwijking ontstaan. Bij deuren wil je de kieren zo smal mogelijk houden, dus nauwkeurig op maat zagen is heel belangrijk.  
Foto 4: verstevigen
Vervolgens zijn de betonplex hardhouten platen verstevigd met vurenhouten schoren. De totale dikte van de deuren wordt zo op 50 mm gebracht. Dit geeft ook voldoende mogelijkheden om het hang- en sluitwerk straks goed te monteren.  
Foto 5: de randen
De randen van het betonplex zijn behandeld met een speciale randsealer. Dit beschermt ze tegen vocht en daarmee houtrot.  
Foto 6: Afhangen
De eerste deur is afgehangen. Aan de onderkant is een kunststof profiel aangebracht, als extra bescherming tegen vuil, vocht en beschadigingen.  
Foto 7: sloten monteren
Daarna zijn de de uitsparingen voor het slot zijn uitgefreesd / uitgeboord.  
Foto 8: Betonplex schilderen
Ook de tweede deur hangt nu. Betonplex kun je prima overschilderen. Hiervoor moet je de aanwezige bruine coating goed opschuren, ontvetten met thinner en voorbehandelen met een multiprimer.  
Foto 9: aflakken
Als laatste zijn de deuren afgelakt met twee lagen krasvaste buitenlak.  

Ervaring met OPMAATZAGEN

De platen werden precies op de afgesproken dag / tijdvak geleverd. Hartstikke handig dat je niet zelf met een aanhangwagen op pad moet.  

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Vincent en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

406,20 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken