Kastdeuren van blank MDF, door Ben

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Ben

Ben

NL

Bovengemiddeld

2 minuten

Omschrijving van Ben

Ik had de ambitie om een aantrekkelijke en functionele kast te creëren binnen onze voorzolder, met als doel de cv-ketel, het zonnepaneel en alle bijbehorende verwarmingsbuizen elegant te verbergen. Als eerste stap in dit proces heb ik ervoor gekozen om een meer voordelige variant van MDF, aangekocht bij Gamma (waarvoor mijn excuses aan TOSIZE.be), te gebruiken voor de binnenzijde van de kastenconstructie en deze zorgvuldig in elkaar gezet. Vervolgens heb ik met grote precisie de afmetingen van de deuren vastgesteld en deze gegevens gebruikt om kwalitatief hoogwaardige MDF-panelen te bestellen bij TOSIZE.be, aangezien ik voor de buitenkant van de kasten een superieure afwerking en uitstraling wenste te realiseren.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Eerst heb ik de grote zijstukken van 18 mm MDF laten zagen bij de lokale bouwmarkt en zorgde ervoor dat ik de juiste MDF-schroeven voor het project kocht. Ik begon met het apart maken van elk onderdeel en schoof deze op hun plaats, waarna ik ze aan elkaar schroefde. Nadat het frame op zijn plek stond, mat ik en bestelde de deuren en kocht kwalitatief goede Blum opliggende scharnieren in zwart onyx. Het meten moet uiterst nauwkeurig gebeuren bij het installeren van de scharnieren en montageplaten. Aangezien ik nog nooit eerder scharnieren had geïnstalleerd, nam ik extra voorzorgsmaatregelen om ervoor te zorgen dat ik niet per ongeluk door de deuren heen boorde. Uiteindelijk heb ik alles gedemonteerd en nam ik de tijd om te gronden (2 lagen) en te schuren en vervolgens nog twee lagen Sikkens lak aan te brengen. Als laatste toevoegingen plaatste ik de handvatten en ik ben zeer tevreden met het eindresultaat!

Afmetingen van mijn DIY project

220,0 cm hoog bij 320,0 cm breed

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Ben en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

208,86 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken