Een prachtige zelfgemaakte multiplex hondenbench van Shara

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Shara

Shara

DE

Gemiddeld

3 minuten

Hoe leuk is het om zelf een mooie hondenbench voor je Labrador te maken? Shara ging aan de slag met op maat gemaakt populierenmultiplex. Het resultaat is een werkelijk uniek meubelstuk. Wat in tegenstelling tot veel in de handel verkrijgbare banken erg mooi staat in de woonkamer. En de hond is er dol op!

Beschrijving door Shara

De vrouw is zichzelf... Omdat er geen betaalbare en visueel aantrekkelijke hondenbench te koop is, heb ik nu zelf een hondenbenchmeubel gebouwd (H: 86 B: 100 cm D: 60 cm).

Hoe ik dit project heb gedaan

De doos: - Vernis eerst alle 18 mm houten panelen - Schroef vervolgens het paneel voor de achterwand (81,8 cm x 100 cm) van achteren op het basispaneel (100 cm x 60 cm). - Schroef vervolgens de beide zijplaten (80 cm x 58,2 cm (hier heb ik een fout gemaakt en 80 cm x 60 cm besteld en daarom moest ik nog eens 1,8 mm afzagen) van onderaf aan de basisplaat en van de achterkant naar de achterwandplaat. - Vervolgens de twee smalle platen Voor de voorkant (20cm x 80cm) van onderen vastschroeven op de bodemplaat en vanaf de voorkant op de zijplaten - Vervolgens de daklatten van boven naar binnen vastschroeven, het keukenwerkblad (100cm x 80cm) plaatsen 63,5cm) boven en van onderen door de latten met het raamwerk Schroef de kast in elkaar Nu de deur: - Teken op beide 9mm platen een raam (20cm vanaf de rand aan alle vier zijden en rond de hoeken af) - Zaag de frame - Buig de staafmat (hek) op de juiste maat (50cm x 80cm) en plaats deze op Leg het frame - Markeer de spijlen op de plaat en frees op deze punten groeven in de frames - Plaats de spijlenmat in de groeven tussen de twee frames en als alles past, breng dan lijm aan op het hele oppervlak en schroef beide frames vast met de spijlenmat ertussen. - Verf het deurkozijn. Bevestig nu de deur met scharnieren aan de doos en bevestig een grendel aan de andere kant. Alle schroeven zijn verzonken ingeschroefd en vervolgens gevuld met witte houtvuller. Verf als laatste alle delen waar de schroeven zijn gevuld. Nu heb je alleen nog een geschikt kussen of matje nodig. Hier heb ik PVC in geplakt en een oude topper op de juiste maat geknipt, waar ik vervolgens een mooie hoes voor heb genaaid. Ook heb ik er 8 wieltjes onder geschroefd zodat je de bak makkelijk kunt verplaatsen om schoon te maken. Klaar - Onze Labrador is dol op haar nieuwe doos.

Afmetingen van mijn doe-het-zelf-project

H: 86 B: 100cm D: 60cm (plus wielen)

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Shara en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

337,86 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken