DIY-trappen voor uw huisdier, door Andre

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Andre

Andre

DE

Gemiddeld

2 minuten

Beschrijving door Andre

De hond van 3 maanden moet zelfstandig tussen de verdiepingen heen en weer kunnen lopen. Om dit te doen, moet een helling de treden bedekken. De feitelijke helling van plaatselijk 40 graden werd afgedekt met tapijt zodat er vooral tijdens de afdaling voldoende grip was voor de pootjes van de hond. Van tevoren waren veel vrienden sceptisch over de vraag of de hond vanwege de helling überhaupt de oprit zou kunnen gebruiken, maar de twijfelaars zijn stil gevallen. Het kostte echter veel tijd om het zo visueel perfect mogelijk in de trap te integreren, maar het was het waard!

Hoe ik dit project heb gedaan

De horizontale planken bestellen in 25 cm Gesneden op TOSIZE.be - 9 mm dikte. In sommige gevallen werden treden weggelaten om de hellingshoek zo vlak mogelijk te maken. Terwijl het stenen trappenhuis aan één zijde steun biedt, zijn de overgebleven gezaagde stukken gebruikt om met hoekstukken een muur 17 cm opzij te bevestigen, zodat de hond niet vanaf de zijkant de trap op springt. Vervolgens werden uit vierkant hout steunpoten samengesteld, zodat de lange planken voldoende steun hadden en niet doorbuigden. Tenslotte werd de constructie zwart geschilderd en werd het liggedeelte bekleed met tapijttegels van 100 cm x 25 cm. Het hondje Pia heeft de oprit na een korte training geaccepteerd en is blij ons overal te kunnen volgen.

Afmetingen van mijn doe-het-zelf-project

een totale afstand van ongeveer 18 m - over 3 verdiepingen

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Andre en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

101,29 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken