Een op maat gemaakte bladvergroter voor een commode, door Serginho

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Serginho

Serginho

NL

Gemiddeld

2 minuten

In dit DIY project deelt Serginho zijn ervaring in het vergroten van de commode. Hiervoor heeft hij online een grenen timmerpaneel op maat besteld. Lees hieronder meer over zijn aanpak.

Omschrijving van Serginho

Omdat wij binnenkort ons eerste kindje verwachten en mijn partner graag recht in plaats van dwars zou wililen verschonen hebben we zelf een bladvergroter gemaakt van 18 mm grenen timmerpanelen, omdat de commode eveneens een grenen blad heeft

Hoe ik dit project gemaakt heb

Allereerst hebben we de commode opgemeten en berekend op basis van het verschoonkussen wat de maten moesten worden voor de bladvergroter. Vervolgens hebben we via deze geweldige site/dit geweldige bedrijf alle maten doorgegeven alsmede voor alle af te schuinen zijden aangegeven dat die moesten worden afgeschuind. Voor de twee delen met een afgeronde hoek bleek dat in het apparaat van het bedrijf geen smalle houten stukken pasten, dat dit minimaal een bepaald aantal cm moest zijn, dus hebben we een breed stuk genomen met twee afgeronde hoeken en na ontvangst van de bestelling dit stuk zelf in twee delen gezaagd met een cirkelzaag op een zaagtafel. Vervolgens hebben we alle onderdelen in de matte lak gezet in totaal 3 lagen matte lak. Daarna hebben we het opstaande deel in elkaar geschroefd en de lange achterplank (die zo breed is als de commode zelf) met L-beugels aan de commode vastgezet en als laatste stap het opstaande deel op de commode vastgeschroefd. We zijn helemaal tevreden met het resultaat: het lijkt wel alsof de bladvergroter altijd al op de originele commode gezeten heeft!

Afmetingen van mijn DIY project

De lange plank is 159,3 cm conform commode bij 12,3 cm. De opstaande delen zijn allemaal 11,0 cm hoog. De radius van de hoeken is 7,0 cm. Uiteraard zijn al deze maten afhankelijk van de eigen commode en de maten van het eigen verschoonkussen.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Serginho en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

113,18 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken