Een kinderbureau op maat met opbergbakken en wandplank , door Joanne

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Joanne

Joanne

NL

Gemiddeld

2 minuten

Op internet en in winkels kan je veel kinderbureautjes vinden, maar niks is zo leuk als deze zelf bedenken en op maat maken. Zo ging Joanne aan de slag met online besteld gezaagd plaatmateriaal. Voor haar DIY project heeft ze gekozen voor MDF blank en timmerpaneel grenen. Het resultaat is een heel erg leuk kinderbureau met opbergruimte en wandplank. Helemaal uniek en op maat!

Omschrijving van Joanne

Met het materiaal hebben wij een bureautje voor een peuter/kleuter gemaakt met daarbij twee opbergbakken op wieltjes. De lengte is 140 cm, breedte 40 cm en de hoogte ongeveer 42 cm.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Met het geleverde hout hebben we dit bureautje gemaakt. Allereerst hebben we de linker- en rechter grenen 'pootjes' aan het grenen blad bevestigd met montagekit en 3 L-steunen per poot. Doordat je de l-steunen aan de binnenkant bevestigd, gaan de poten iets naar binnen staan. Wij vonden dit niet storend, je moet er alleen rekening mee houden met het bevestigen van de middenpoten. Vervolgens hebben de opbergbakken van mdf gemaakt. Allereerst hebben we de wieltjes aan de onderkant bevestigd. Vervolgens hebben we de zijkanten bevestigd. Dit hebben we gedaan met montagekit en schroeven. De onderkant hebben we iets hoger bevestigd (zie foto's) zodat de wieltjes niet zichtbaar zijn. Tip: het is precisiewerk, gebruik hoekklemmen om het nauwkeurig te bevestigen. De schroefjes in de bakken hebben we wat verder erin gedraaid, zodat we ze vervolgens konden vullen met houtvuller. Tot slot hebben we deze bakken in de grondverf gezet en gelakt. Tot slot hebben we de midden 'pootjes' bevestigd met 3 l-steunen per poot en montagekit, nadat we de bakken erin hebben gezet om zeker te weten dat het past. Hierbij hebben we de l-steunen als volgt bevestigd: 2 aan de kant van de bak, 1 aan de kant van het zitgedeelte. Dit voorkomt dat het 'scheef' komt te staan. De wandplank van grenen hebben we bevestigd met plankdragers, die we in dezelfde kleur geverfd gevoel als de bakken.

Afmetingen van mijn DIY project

Lengte 140,0 cm
Hoogte 42,0 cm
Breedte 40,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Joanne en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

178,98 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken