Een inloopkast van MDF Lakdraag maken? Doe het zelf! Door Matthijs

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Matthijs

Matthijs

NL

Uitdagend

2 minuten

Omschrijving

Eén van onze kamers omgetoverd tot inloopkast, volledig naar eigen ontwerp. Eerst in 3D een eigen ontwerp gemaakt voor de kamer, daarna volledig zelf in elkaar gebouwd.

Hoe maak je zelf een inloopkast?

Wij wilde graag één van onze kamers omtoveren tot inloopkast. Omdat de beschikbare kamer een schuin aflopend dak heeft, hebben wij gekozen om hiervoor een volledig eigen ontwerp te maken. Zodat we de beschikbare ruimte in deze kamer kunnen benutten zoals wij dat willen.

Begonnen door samen met mijn vriendin onze eisen en wensen op papier te zetten. Hiermee rekening houdend, hebben we een schets gemaakt voor één van onze kamers.

Mijn vriendin wilde bijvoorbeeld een ruimte hebben waar zij haar langere jurken kon ophangen (1.60m hoog) en ik wilde een op zich staande kast maken zodat deze niet aan de muur vast hoefde. Ook wilde ik de kast mee kunnen nemen bij een verhuizing.

Daarna heb ik dit ontwerp in een 3D tekenprogramma volledig uitgewerkt. Toen ik eenmaal tevreden was over het ontwerp heb ik in totaal 61 planken ( 18mm) op maat gezaagd laten bezorgen. Zelf heb ik grijs-eiken meubelpanelen, ladegeleiders en handvaten toegevoegd, waar ik volledig zelf deze kast van heb gebouwd. Daarna heb ik de kast in de kleur hoogglans wit geschilderd.

Eindformaat: Wat zijn de buitenmaten?

De grote kast: 205,0 cm breed x 132,0 cm diep x 230,0 cm hoog (Kast in L-vorm)

Een tweede lade kast: 105,0 cm breed x 52,0 cm diep x 98,4cm hoog

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Matthijs en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

1454,19 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken