CD rek onder een schuin dak van OSB 3, door Ivo

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Ivo

Ivo

NL

Heel makkelijk

1 minuut

Omschrijving

Binnen de houten balkenconstructie van mijn kubuswoning heb ik een verdeling gemaakt voor het opbergen van cd's of cassettes in een tweetal uitsparingen. De houten OSB3 plankjes vallen aan de bovenzijde exact samen met de bovenkant van de balken, zodat het rek precies binnen de uitsparing past.

DIY: CD rek

Ik woon in een houten kubuswoning (architect Piet Blom, 1978) waar eigenlijk geen normale meubels inpassen omdat vrijwel geen enkele wand recht is. Toch heb ik opbergruimte nodig. Dat betekent dat je eigenlijk alles zelf moet maken, of laten maken. Zo handig ben ik niet en en bovendien redelijk perfectionistisch. Gelukkig ontdekte ik OPMAATZAGEN.nl. De balkenconstructie van de kubus past een rek van 50,5 cm breed en 112,0 cm hoogte. Het driehoekige veld ernaast is 124,0 cm breedte aan de basis en 104,0 cm hoog.

Binnen het stramien van de zeer regelmatige en precieze houten balkenconstructie heb ik twee vakken ingevuld met plankjes voor een CD of cassetterek. De plankjes liggen los in de achterover hellende constructie; plankjes en achterwandjes zijn twee aan twee aan elkaar gelijmd.

CD rek op maat

50,5 x 112,0 cm (rechthoek) + 124,0 x 104,0 cm (driehoek)

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Ivo en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

146,91 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken