Zelf een handige verplaatsbare stellingkast op maat maken, door Coen

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

CGR

CGR

NL

Gemiddeld

1 minuut

Een stellingkast is altijd erg praktisch om te hebben. Zeker als deze ook nog eens is voorzien van wielen en daarmee verplaatsbaar is. Coen heeft deze zelf op maat gemaakt met behulp van gezaagd plaatmateriaal.

Omschrijving van Coen

Ik heb een stellingkast gemaakt op wielen. Hierdoor is de stellingkast verplaatsbaar en kan hij bijvoorbeeld voor de meterkast staan in de garage. De bovenste plank is open aan de zijkant. Dan kunnen er bijvoorbeeld stoelkussens liggen die uitsteken.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Het project bestaat uit een geraamte van balken op een grondplaat met wielen. De grondplaat, de legplanken en de buitenplaten heb ik op maat laten zagen en online besteld. Na het zagen van de tussenbalken heb ik de preciese hoogte afgetekend op de staanders. Anders wordt het niet waterpas. De tussenbalken heb ik bevestigd met hoekijzers van 5 cm. De legplanken heb ik in de hoeken uitgezaagd. Hierdoor liggen ze vanzelf "vast". Ik heb 4 dubbele wielen gebruikt, waarvan 2 met rem. De buitenplaten lopen door waardoor de achterplaat ingesloten wordt.

Afmetingen van mijn DIY project

De grondplaat is 110,0 cm x 70,0 cm. De hoogte is 210,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van CGR en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

253,11 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken