Vinyl meubel voor platenspeler en platenverzameling, door Niels

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Niels

Niels

NL

Bovengemiddeld

2 minuten

Omschrijving

Platenspeler meubeltje in het zwart met eiken blad. Drie opbergkubussen van 36,0×36,0 cm, een bladerbak en een plateau voor je speler, met nog een vak eronder. Gebaseerd op het meubel zoals beschreven door Zoltan (https://www.opmaatzagen.nl/blog/klantverhalen/retro-vinyl-meubel-platen-platenspeler-door-zoltan/).
Zwart mdf geprimerd en geschilderd, met een eiken meubelpaneel als blad.

Retro vinyl meubel met sfeervolle elementen

Zet de mdf onderdelen in elkaar volgens de foto's. Boor voorafgaand aan het in elkaar schroeven de stukken voor zodat de schroeven mooi verzonken liggen.
Vervolgens is het zaak om de zwenkwielen vast te maken, dit red je niet met slechts een paar schroeven maar heb je bouten en moertjes voor nodig. Boor hiervoor op drie punten per hoekpunt voor zodat de bouten ook mooi verzonken in het bodemvlak liggen.

Nu de mdf-onderdelen in elkaar staan en de wielen onder het geheel zitten, is het zaak om het geheel een likje verf mee te geven. Allereerst heb ik de schroefgaten opgevuld met een plamuurachtig materiaal in twee componenten. Daarna heb ik hem eerst in de primer gezet, en daarna een laag matte lak. Tot slot zet je het eiken blad tweemaal in de blanke lak, en maak je deze vast met een viertal versterkingshoekjes.

De afmetingen van het meubel

Hoogte: 72,0 cm
Breedte: 117,8 cm
Diepte: 46,5 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Niels en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

384,33 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken