Stoer vinylkastje van Multiplex, door Rutger en Emma

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Rutger

Rutger

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving

Een praktisch vinylkastje van populieren multiplex. Hierin zijn 2 vakken verwerkt, één vak is voor de 12'' albums en het andere vak is voor de speakers en de singles

Zelf ontworpen vinylkastje

Al een tijdje was ik opzoek naar een plek voor alle Lp’s en de aantal singletjes die ik in de afgelopen jaren heb verzamelt. Later bedacht ik me dat het wellicht een goed idee zou zijn om zelf een kastje te maken waar ik dit allemaal in kwijt kan en hiermee begon het bouwproject.
Aan mijn vriendin heb ik gevraagd of zij een ontwerp wilde maken voor het kastje. Ze begon gelijk en in een dag was de tekening af.
Nadat we alle maten hebben berekend, zodat alles er precies op en in paste, hebben we de planken besteld die we nodig hadden om het een geheel te maken.
Twee weken nadat we de bestelling hadden gedaan was het pakket binnen en kon ik beginnen aan het in elkaar zetten van het kastje. Met een beetje hulp stond het kastje binnen een dag in elkaar. Voordat we de planken in elkaar gingen zetten hebben we eerst de randjes afgerond, en daarna deels netjes opgeschuurd. Met een speciale deuvelmachine hebben we gootjes gemaakt waar de deuvels met een beetje houtlijm in konden. Met behulp van wat lijmtangen hebben we dit even laten uitharden. Het geheel hebben we toen opgeschuurd. Hierna was hij klaar om een donkerder kleurtje te krijgen, dit hebben we gedaan met water gedragen kleurbeits.
Samengevat was het een kort, maar erg leuk project waar ik en mijn vriendin nog lang plezier van zullen hebben.

De afmetingen van het kastje

LxBxH:
75,0cm x 50,0cm x 65,0cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Rutger en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

253,97 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken