Trap dichtmaken en met PVC bekleden, door Hugo

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Hugo

Hugo

NL

Bovengemiddeld

2 minuten

Omschrijving

De trap van de begane grond naar de eerste etage was open, en deze wilden we graag dicht hebben. Tevens was het schilderwerk niet geweldig.
We hebben derhalve besloten de trap een fikse upgrade te geven door de trap dicht te maken, deels te schilderen en te bekleden met PVC.

Werkbeschrijving: hoe heb je je project gerealiseerd

Ik heb allereerst informatie opgezocht op diverse klusfora over het dichtmaken van een trap. Je wilt immers weten hoe dit moet, en vooral wil je niet dat deze gaat kraken na het uitvoeren van de klus.
Al snel had ik door dat het op maat zagen van alle stootborden best een karwei is. Deze heb ik dus al grotendeels op maat besteld bij OPMAATZAGEN.nl, samen met de latjes waar de stootborden tegen gemonteerd worden.

Ik heb hiervoor de hoogtemaat van een stootbord genomen en een vaste lengtemaat genomen die langer was dan het langste stootbord. Deze maten waren 17,4 cm x 125 cm.

De stootborden heb ik besteld in 12 mm multiplex.
De latjes waartegen de stootborden gemonteerd zijn heb ik besteld in vuren, 12 x 12 mm.

Na binnenkomst van de stootborden heb ik ze zelf qua lengte precies op maat gezaagd, en van de juiste hoek voorzien indien nodig. Hetzelfde met de latjes.

Vervolgens heb ik de bovenkant van elk stootbord een kleine bolling meegegeven door er (aan de bovenkant dus) wat hout af te schaven, van het midden uit naar de zijkanten. Dit zorgt ervoor dat er 1 tot 2 mm 'vrij' is aan weerszijden van de bovenzijde van het bord, en dat het bord met name draagt in het midden, en dat voorkomt kraken van de trap.

De stootborden vervolgens onder lichte spanning aangebracht (tip: een autokrik helpt werkt hier prima voor!) en hierna alle schroefgaten geplamuurd (meerdere keren!), alles geschuurd, gekit en geschilderd.
Daarna de voorkant van de stootborden zwart geschilderd en de treden van de trap bekleed met PVC en aluminium trapneuzen.

Eindformaat: Wat zijn de buitenmaten?

Niet van toepassing

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Hugo en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

205,95 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken