Zelf traptredes dichtmaken van een open trap met op maat gezaagde panelen, door Susan

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Susan

Susan

NL

Makkelijk

2 minuten

Zelf een trap dichtmaken is een leuk DIY project en zelf goed uit te voeren. Zeker als je er voor kiest om de gezaagde panelen online te bestellen. Susan heeft er voor gekozen multiplex populier toe te passen. Lees hieronder meer over haar ervaring.

Omschrijving van Susan

Ik heb onze open trap dicht gemaakt, om de hal rustiger en opgeruimder te laten lijken en opbergruimte te kunnen creëren onder de trap (volgend project).

Hoe ik dit project gemaakt heb

Ik heb me ingelezen op diverse klusfora over het dichtmaken van de trap. Via deze webshop heb ik vervolgens op maat gezaagde plankjes populier besteld voor tussen de traptreden. Aan de bovenkant (waar het plankje contact maakt met de trede erboven) heb ik montagekit aangebracht, om zo de kans op kraken van de trap te verkleinen. Vervolgens heb ik de plankjes een voor een tussen de treden geklemd. Ik heb de plankjes vastgeschroefd aan de treden met schroeven aan de trede eronder. Aan de bovenzijde heb ik gebruik gemaakt van vuren latjes tegen de achterkant van het plankje, deze heb ik vastgeschroefd van onder naar boven in de bovenste trede en met montagekit tegen het plankje gezet. Daardoor zitten de plankjes stevig vast tegen stoten. Het is handig om de latjes even voor te boren tegen splijten. Ik ben erg blij met het eindresultaat. Volgende project: het maken van een kast onder de trap!

Afmetingen van mijn DIY project

80,0 x 16,0 cm per trede (14 tredes in totaal)

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Susan en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

92,29 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken