Nis met zwevende eiken planken, door Arno

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Arno

Arno

NL

Gemiddeld

2 minuten

Met de zwevende wandplanken van robuuste eiken timmerpanelen heeft Arno een industriële stijl in zijn woonkamer gebracht. Doordat het gewicht van eiken hout redelijk zwaar is, heeft hij deze aan de muurzijdes gemonteerd. Hierdoor zitten de eiken planken stevig vast. Om de eiken wandplanken helemaal af te maken heeft hij er leuke decoratie voorwerpen op gezet. Benieuw naar het resultaat? Bekijk hier hoe hij te werk is gegaan!

Omschrijving van Arno

Om de woonkamer meer aan te kleden hebben we in een nis 3 zwevende 40 mm dikke eiken planken gemonteerd. We hebben gekozen voor zwevend montage omdat we het zonde zouden vinden om de dragers te zien.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Gezien de grootte en gewicht van de planken was het nodig deze aan de zijkanten te monteren aan de muur. We hebben hiervoor de zijkanten van de planken ingefreesd om deze vervolgens over de aan muur bevestigde latten te kunnen schuiven. Wij zijn begonnen met de latjes op maat te maken en daarna de sleuven in te frezen. Infrezen kan zowel met een zaagtafel als een bovenfrees. Wij zijn al snel overgestapt op de bovenfrees omdat dit sneller werken was met het instellen. Aan de voorkant hebben we 6,0 cm overgehouden en voor de diepte en hoogte van de sleuf een paar mm speling gehouden. Latjes voorgeboord (6mm) en wat verzinkt met een grotere boor. De nis vervolgens verdeeld in gelijke delen voor de planken en daar met de waterpas lijnen getrokken. Per latje de gaatjes met potlood er doorheen gemarkeerd en vervolgens de gaten geboord. Daarna pluggen er in en de latjes met 6,0 × 60mm schroeven vastgemaakt. En dan natuurlijk het mooiste moment; de planken over de latjes schuiven en helemaal versteld staan!

Afmetingen van mijn DIY project

250,0 × 82,5 × 50,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Arno en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

525,93 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken