Inbouwplanken van robuust OSB, door Wouter

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Wouter

Wouter

NL

Makkelijk

1 minuut

Omschrijving

Tussen een muur en een uitstekende koof zijn er zwevende wandplanken op maat gemaakt, zodat er een functionele plankenkast gecreëerd is, om zo nuttig gebruik te maken van de ruimte die beschikbaar is.

DIY zwevende wandplanken

Om de planken stevig op te kunnen hangen maar zonder zichtbare dragers, heb ik per plank een stevig frame gebouwd met balken van 44x44mm. Dit frame was zo bedacht zodat het tegen de muur vast geschroeft kon worden. Vervolgens is er gekozen voor OSB platen die in verstek gezaagd zijn, om zo nergens op de plank tegen een 'lelijke' kopse kant aan de kijken. Deze zijn eerst aan elkaar verlijmt en konden nadat deze droog waren over de frames heen geschoven en vast geschroefd worden.

De afmetingen van het project

de planken zijn 150,0 bij 45,0 cm groot, met een dikte van 6,7 cm. Deze zijn in de hoogte geplaatst tussen plafond en vloer.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Wouter en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

150,98 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken