Dicht maken van een open trap met multiplex, door Martijn

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Martijn

Martijn

NL

Gemiddeld

1 minuut

Omschrijving

Onze trap van 1e naar 2e verdieping was een open trap. Wij wilde deze graag dicht maken. Zodat we de tredes konden voorzien van laminaat overzet treden met stootborden.

DIY trap dichtmaken

Ik heb alle maten opgemeten per trede die nodig zijn per trede om de trap dicht te maken. Wat heel handig werkt bij opmaatzagen.nl is dat je elke plank een eigen naam kan geven. Zodat je op elke plank en sticker krijgt met de opgegeven maten en naam van de plank. In mijn geval bijvoorbeeld trede 6.
Ik heb er voor gekozen om de multiplex platen van 12 mm aan de bovenzijde schuin in te boren om ze te kunnen bevestigen aan de bovenzijde. Hiervoor heb ik een erg handig stuk gereedschap aangeschaft. De Wolfcraft Undercover Jig Set 464200. Na het monteren de schroefgaten dichtsmeren met houtvuller schuren randen afkitten en aflakken. Klaar is de klus.

De afmetingen van het project

Nvt

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Martijn en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

177,76 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken