Zolderkast maken met betonplex planken, door Reinier

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

R.A.

R.A.

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving

Een open kast onder het schuine dak, op de zolderkamer die we voor mijn dochter gemaakt hebben (na gezinsuitbreiding moesten we wat extra ruimte creëren in huis...). Materiaal Betonplex Berken Zwart + latten van 18x18 mm.

Hoe heb je de kast gemaakt?

Op de zolderkamer die we voor mijn dochter gemaakt hebben, heb ik een kast gemaakt onder het schuine dak en in een nis die ontstaan was bij het aftimmeren van twee beluchtingspijpen. Ik heb de planken en de latten besteld bij TOSIZE.be en die werden keurig netjes en onbeschadigd afgeleverd. Ik moest alleen bij de vierkante planken nog even een hoek uitzagen (decoupeerzaag) en de latten aan de muren bevestigen. De latten heb ik aan de voorkant in een hoek van 45 graden gezaagd, dat vond ik mooier. Aan de schuine kant heb ik de planken met een zwarte console bevestigd. Voor deze klus is Betonplex Berken Zwart gebruikt. Ik vind dit erg mooi materiaal voor het maken van kastplanken. De bovenlaag is mooi zwart en sterk en aan de voorkant zie je de lijnen van de op elkaar gelijmde lagen. Als afwerking heb ik ze aan beide kanten 3 mm laten afschuinen, wat een erg mooi effect geeft. Helemaal blij met het geleverde materiaal en het resultaat van de klus!

Wat zijn de buitenmaten?

Maximale breedte (onderaan) van de kast is ongeveer 175,0 cm en de maximale hoogte (in de punt) is ook ongeveer 175,0 cm.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van R.A. en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

119,65 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken