Zelf een tuintafel op maat maken vuren timmerpaneel, door Kirsten

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Kirsten

Kirsten

NL

Gemiddeld

2 minuten

Hoe leuk is het om zelf je tuintafel op maat te maken? In dit DIY project laat Kirsten zien hoe ze dit heeft aangepakt. Ze heeft gekozen voor vuren timmerpaneel 40mm en dit online besteld. Daarmee kon ze direct aan de slag. Ze legt stap voor stap uit welke materialen je nodig hebt om ook zo'n unieke tuintafel op maat te maken.

Omschrijving van Kirsten

Wat heb je nodig!
1 blad 220x90 cm
2 x poot 60x 74 cm
1 x omderslagregel 10x190 cm
4 schroeven 5x100mm
5 schroeven 5 x 120 mm
4 houten deuvels 16 mm
0,5 liter Induline 

GEREEDSCHAP
- boormachine
- decoupeerzaag
- houtboor 5 mm
-schuurpapier/ machine (120)
- blokkwast
- speedboor 16 mm
- winkelhaak

Hoe ik dit project gemaakt heb

Zo maak je de robuuste tuintafel. Besel het vurenhout op maat. Kies voor het bovenblad de gewenste maat; deze is 90×220 cm. Teken op de 2 poten in het midden vanaf de bovenkant een uitsparing van 4 cm breed en 5 cm diep af met een winkelhaak. Zaag deze uit met een decoupeerzaag. Zaag een uitsparing uit de onderslagregel van 4 cm breed en 10 cm vanaf de linker- en rechterkant met een diepte van 5 cm, zodat straks de onderslagregel in de uitsparing van de poten gemonteerd kan worden. Boor in de poten 5 cm vanaf de zijkant gaten met een speedboor 16 mm voor de deuvels. Doe dit ook in de onderkant van het tafelblad maar dan 27 cm vanaf de zijkant, en 20 cm vanaf de voor- en achterkant. Schuur alles licht op en maak stofvrij. Behandel al het materiaal 3 keer met Induline. Laat tussen de behandelingen goed drogen. Neem de onderslagregel en schuif deze in de poten, boor de verbinding voor met houtboor 5 mm en schroef deze vast met schroeven 5×100 mm. Doe houtlijm in de gaten van de deuvels en plaats deze, leg het blad op de poten en onderslagregel zodat de deuvels van de poten in de gaten van het blad vallen. Boor in de onderslagregel 5 mm gaten met de houtboor en monteer met schroeven 5×120 het vurenblad vast aan de onderslagregel. Laat drogen en haal eventueel overtollige lijm weg.

Afmetingen van mijn DIY project

220,0 cm lang
90,0 cm breed
74,0 cm hoog

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Kirsten en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

399,84 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken