Zelf een tafeblad op maat maken van gezaagd blank MDF 38mm, door Fatih

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Fatih

Fatih

NL

Makkelijk

2 minuten

Een tafelblad zelf op maat maken is makkelijker dan je denkt. Door een MDF paneel gezaagd op maat te bestellen en zelf aan de slag te gaan met schuurpapier en verf is eigenlijk al voldoende. En zo heb je voor een aantrekkelijke prijs een prachtig en duurzaam tafelblad op maat. In dit project laat Fatih zien hoe ze te werk is gegaan. Het resultaat mag er zijn!

Omschrijving van Fatih

De eettafel die ik in eerste instantie bij een andere websohp had besteld is helaas te klein uitgevallen. Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe tafelblad stond ik op het punt om een op maat gemaakte tafelblad elders te bestellen totdat ik deze handige webshop ben tegengekomen op google. Ik heb gelijk een tafelblad besteld in de gewenste maat met afgeronde zijkanten. Tafelblad zag er perfect uit. De zijkanten waren heel mooi afgerond. Het aflakken was een makkelijke taak omdat het blad er goed uitzag.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Tafelblad eerst goed opgeschuurd (korrel 180). Vooral de zijkanten langdurig opgeschuurd zodat het goed glad was. Zijkanten zijn bij een MDF plaat namelijk heel belangrijk. Het zuigt veel verf op. Glad schuren is van belang zodat na het aflakken geen puntjes (kleine gaatjes) zichtbaar zijn. Na het schuren heb ik er één laag MDF grondverf overheen gedaan. Nadat het droog was licht opgeschuurd (korrel 400) en vervolgens afgelakt (twee lagen) in de gewenste kleur. Uitkomst: een super mooi eettafel waar ik enorm blij mee ben.

Afmetingen van mijn DIY project

180,0 x 100,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Fatih en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

213,73 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken