Zelf een roomdivider op maat maken voor in de slaapkamer, door Remko

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Remko

Remko

NL

Makkelijk

2 minuten

Remko wilde graag een roomdivider in zijn slaapkamer. Hij heeft beslist deze roomdivider zelf helemaal op maat te maken. Hiervoor heeft hij een ontwerp gemaakt, MDF op maat besteld en is aan de slag gegaan. Het eindresultaat van deze roomdivider op maat in zijn slaapkamer mag er zijn!

Omschrijving van Remko

Roomdivider om slaapgedeelte en kleding gedeelte te scheiden. De scheidingswand doet tevens gebruik als nachtkastje / boekenplank. De electra geeft het een hotel-look. Aan de andere zijde wordt een stroompunt geplaatst zodat daar een kaptafel geplaatst kan worden met verlichting en waar je je haar kan fohnen.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Vooropgesteld, ik ben een amateur. Eerst gezocht of er al meubels of ontwerpen bestonden. Uiteindelijk zelf gaan schetsen, omdat het ik het idee te simpel vond om het een meubelmaker te laten maken. Na het idee bedacht hoe de constructie eruit zou moeten zien. Om het makkelijk te houden met rekenen, ben ik uitgegaan van mdf van 1cm dikte. Vervolgens planken besteld op maat. Ze zijn geleverd met een sticker met daarop de plek in het ontwerp. Dat moet je uiteraard zelf aangeven in de bestelling. Vervolgens wat 20/30 vurenhout erbij besteld en dan is het een kwestie van schroeven. Elektrapunten uitboren aansluiten en klaar. Gronden en schilderen hopla! Het geval is een bak van 200,0 x 170,0 x 40,0 met een open binnenbak van 176,0 x 170,0 x 30,0. Die extra binnenbak die in de volledige hoogtemaat is uitgevoerd levert tevens de stevigheid die nodig is bij mdf van 1 cm.

Afmetingen van mijn DIY project

200,0 x170,0 x 40,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Remko en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

457,91 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken