Een zelfgemaakte roomdivider inclusief tv-meubel en kast, door Daniel

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Daniel

Daniel

NL

Bovengemiddeld

2 minuten

Daniel laat in dit DIY project zien hoe hij zelf een hele fraaie multifunctionele roomdivider heeft gemaakt. Voor deze klus bestelde hij multiplex interieur gegrond panelen op maat. Zodat hij direct kon starten. Lees meer over zijn aanpak en ervaring hieronder.

Omschrijving van Daniel

Ik heb een multifunctionele roomdivider ontworpen als combinatie van een TV-meubel en kast. Door de gedeeltelijke open structuur behoudt het ontwerp een luchtige sfeer en laat het licht door naar het andere deel van de kamer. Hierdoor hebben we niet alleen een elegante plek voor de TV gecreëerd, maar ook aanzienlijk extra opbergruimte toegevoegd. Ook bied de roomdivider genoeg ruimte voor plantjes en andere accessoires. In het TV-meubel heb ik één tussenplank gemaakt en in de hoge kast vier tussenplanken.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Bij het inrichten van ons huis worstelden we met de vraag: waar moeten we de TV plaatsen? De oplossing diende zich al snel aan: een roomdivider. De volgende uitdaging was het ontwerp. Ik heb een gedetailleerd ontwerp gemaakt in een 3D CAD-programma, waardoor ik de exacte afmetingen van de panelen kon bepalen. Voor de roomdivider koos ik eikenhout en Multiplex Interieur Populier Gegrond van deze online zagerij. Het eikenhout heb ik elders gehaald. Alles was op maat gezaagd, waardoor ik alleen nog deuvels hoefde in te boren en alles te verlijmen. De zichtbare randen van het multiplex werden behandeld met randsealer en plamuur, terwijl het geheel een off-white kleur kreeg (Prosecco, Gamma-kleurstaal). Het eikenhout werd behandeld met een naturel twee-componenten monocoat. Voor de deuren koos ik keukenscharnieren vanwege hun verstelmogelijkheden in drie richtingen, waardoor het monteren en stellen eenvoudiger werd.

Afmetingen van mijn DIY project

Breedte x diepte x hoogte 180,0 x 85,0 x 243,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Daniel en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

570,59 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken