Stap voor stap een zee kunstwerk realiseren, met Joyce

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Joyce

Joyce

NL

Bovengemiddeld

2 minuten

Omschrijving

Ik heb op het mdf paneel een kunstwerk van een zee van onder andere giethars en zand gemaakt. Het werk is afgewerkt met een aluminium rand.

Een kunstwerk met een basis van MDF

Ik heb het paneel eerst twee goede lagen zwarte gesso gegeven. Daarna heb ik de aluminium rand bevestigd en deze afgeplakt met schilderstape.

Voor het zand heb ik op een deel van het paneel een dunne laag giethars gedaan. Hier heb ik een dikke laag zand ingedrukt. Na 24 uur heb ik het los zittende zand verwijderd.

Hierna heb ik de eerste laag water aangebracht met blanke giethars. Daar heb ik de schelpjes ingelegd. Op de rand van het water heb ik witte giethars (blanke aangemaakt met pigmentpasta) aangebracht en wijd verspreid door middel van blazen met een rietje. Dit eerst weer goed laten drogen.

De tweede laag water heeft een wat transparante kleur turquoise gekregen door middel van acrylinkt. De giethars moet wat dik zijn zodat je hoogte krijgt. Ook hier heb ik de witte rand geblazen. Zorg dat dit weer droog is voor je verder gaat.

De laatste golf bestaat uit twee dekkende kleuren turquoise door middel van acrylinkt voor een verloop en weer een witte rand. Ook heb ik hier op het water wat wit uitgeblazen.

Verwijder de schilderstape eventueel al in delen op stukken waar je klaar bent.

De diameter van het kunstwerk

50,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Joyce en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

398,48 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken