Ronde zwarte tafel van geverfd OSB, door Jan Willem

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Jan Willem

Jan Willem

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving

Een ronde tafel gemaakt van zwart geverfd en afgelakte halve OSB cirkels. Dit alles gemonteerd op een ijzeren poot. Vanwege de maximale breedte van OSB (122mm) zijn hiervoor 4 halve rondjes/cirkels van 18 mm OSB besteld en deze aan elkaar gelijmd tot een blad van 36mm en een diameter van 1450 mm. De randen van het blad zijn 4 mm afgeschuind.

Werkbeschrijving: hoe heb je je project gerealiseerd

We hebben 2 rondjes/halve cirkels aan elkaar gelijmd tot 1 cirkel. Met behulp van deuvels in het kopse hout hebben we de 2 halve cirkels aan elkaar bevestigd en de constructie extra verstevigd. Door middel van spanbanden hebben we de kier helemaal dicht kunnen trekken.

Vervolgens hebben we ditzelfde nog een keer gedaan en het geheel tot 1 dik blad gelijmd. Hierin is zeer veel houtlijm toegepast en daarna meteen met spanbanden en gewicht gezorgd dat er geheel geen kieren tussen de platen aanwezig zijn.

Het geheel goed geschuurd, met name de randen van de OSB plaat. Daarna met een zijdeglas lak zwart geschilderd in meerdere lagen. Over de zwarte lak zijn meerdere lagen matte parketlak aangebracht om de tafel hard en bestand tegen beschadigingen te maken. Hetgeen vervolgens plat gemonteerd op een ijzeren poot die elders is aangeschaft.

Eindformaat: Wat zijn de buitenmaten?

Rond 1450 mm

Dikte blad 36 mm

Hoogte inclusief poot ca. 76,0 cm.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Jan Willem en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

183,80 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken