Thuiswinkel Waarborg

Ronde tafel van sloophout, door Lilian

Ronde tafel van sloophout, door Lilian
Ronde tafel van sloophout, door Lilian
Ronde tafel van sloophout, door Lilian
Ronde tafel van sloophout, door Lilian

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

2 minuten

Uitdagend

Wat heb je gemaakt?

Ik heb met behulp van een ronde plaat, geleverd door TOSIZE.com, een perfecte ronde tafel gemaakt. Een perfecte ronde tafel maken is moeilijk! De perfecte ronde vorm in plaatmateriaal heb ik gebruikt als "sjabloon" voor de uiteindelijke tafel. Naast de gewenste vorm zorgt de plaat ook voor stevigheid, bij elkaar is het blad nu ruim 38 mm dik. Het uiteindelijke blad heb ik omrand met een stalen strook. Het blad wordt gedragen door een stalen poot die ik zelf gelast heb.

Hoe ben je te werk gegaan?

Op mijn werktafel heb ik 26 vloerdelen in elkaar geschoven, de goede zijde heb ik beschilderd met verschillende kleuren, meerdere lagen over elkaar. Eenmaal droog heb ik de vloerdelen omgedraaid en met houtlijm ingesmeerd. Vervolgens heb ik de ronde plaat erop vastgelijmd. Ik heb dit in eerste instantie gedaan met zeer veel lijmklemmen en vervolgens heb ik om de 150mm een schroefje geschroefd. Als de lijm eenmaal droog is, de lijmklemmen verwijderd. Om vervolgens mbv een decoupeerzaag de perfecte ronde lijn te volgen, de voet van de decoupeerzaag zet ik direct naast de rand van de ronde plaat. Eenmaal gezaagd alles netjes geschuurd. Zowel de rand als de vloerdelen, waardoor je een toverbal effect krijgt. Om de ronde tafel heb ik met staal een ring gemaakt, daar de twee houtsoorten (vloerdelen en plaatmateriaal) beetje goedkope uitstraling hadden. Het uiteindelijke blad heb ik geplaatst op een zelf gelaste stalen poot. Belangrijkste reden dat ik het plaatmateriaal van TOSIZE.com heb gebruikt is voor versteviging en de perfecte vorm.

Wat zijn de afmetingen?

Het tafelblad heeft een diameter van 2350 mm. Hoogte van 750mm

Ervaring met TOSIZE.com

Op maandag heb ik de ronde plaat besteld, op vrijdag kreeg ik van kwalitatief mooi plaatmateriaal de perfecte vorm thuis geleverd. Precies zoals ik hem besteld had. Het plaatmateriaal is van goede kwaliteit, geen gelijmde stukken erin, egaal en zonder al teveel splinters en/of noesten.

Wat anderen met MDF en Multiplex maakten

Geen resultaten gevonden