Landelijke eikenhouten tafel op maat, door Maup

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Maup

Maup

NL

Bovengemiddeld

2 minuten

Omschrijving

Hi Mijn naam is Maup, ik ben 14 jaar oud. Ik heb 2 passies dat is namelijk; skateboarden en zelf dingen maken van hout. Met het laatste ben ik al mee begonnen toen ik 5 jaar oud was. Ik maak nu meubels in opdracht. Ik heb deze keer een ronde tafel gemaakt van eikenhout voor mijn oma. Vooraf heb ik eerst een 3-D ontwerp gemaakt met exact de juiste maten, zodat alles tijdens het maakproces klopt (zie foto’s). Doordat mijn lijmklemmen niet lang genoeg waren heb ik het ronde tafelblad en nog een tussenlatje besteld bij OPMAATZAGEN.nl. Ik ben zeer tevreden over de kwaliteit van dit eikenhouten tafelblad en de goede service van OPMAATZAGEN.nl! Het gehele onderstel van de tafel heb ik zelf gemaakt van eikenhout. Hiervoor heb ik een 18 cm brede eikenhouten balk gebruikt en gezaagd tot 7 cm brede balkjes. Dit heb ik gedaan met mijn eigen invalzaag die ik zelf bij elkaar heb gespaard met meubels die ik voor andere mensen maak. Ook heb ik zelf eikenhouten pluggen gemaakt, zodat de schroeven niet meer zichtbaar zijn. Nu ben ik aan het sparen voor een freesmachine. Dit ga ik bij elkaar sparen met mijn volgende opdracht; een stapelbed voor mijn nichtje en neefje. Van het geld van mijn foto’s en dit verhaal kan ik sparen voor nieuw gereedschap. Ik vond het erg leuk om dit met jullie te delen en ben benieuwd wat jullie van mijn eikenhouten tafel vinden!

Ronde tafel van massief eiken

Ten eerste heb ik naar de wensen van mijn opdrachtgever, mijn oma geluisterd. Vervolgens ben ik naar haar huis gegaan en heb ik alles opgemeten. Daarna heb ik heb een 3-D ontwerp gemaakt op mijn IPad. Dit heb ik in het programma shaper 3-D gedaan. Toen heb ik geïnvesteerd wat het zou gaan kosten en heb dit overlegd met mijn opdrachtgever, mijn oma. Na haar akkoord heb ik de materialen/benodigdheden aangeschaft. Vervolgens ben ik aan de slag gegaan met behulp van mijn bouwtekening.

De afmetingen van de tafel

85,0cm doen diameter tafelblad, dikte 4,0 cm. Hoogte 73,0 cm. Breedte 62,0 cm.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Maup en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

423,39 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken