Een ladekast met op maat gemaakte sparrenhouten panelen, gebaseerd op IKEA Ivar-meubels, van Melissa

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Melissa

Melissa

DE

Heel makkelijk

2 minuten

In dit DIY-project laat Melissa zien hoe ze een mooi en uniek dressoir heeft gemaakt. Door online gezaagde vurenhouten panelen te bestellen kon ze meteen aan de slag. Zo kun je snel en uniek je Ikea-meubel een upgrade geven.

Beschrijving door Melissa

Ik wilde een commode bouwen en gebruikte het hout om een ​​kast voor vier Ikea Ivar lades te bouwen. Materiaal: vurenhout verlijmd paneel 1,8 cm dik 2 zijpanelen: 105 x 55 cm Afdekpaneel gemaakt van 2 panelen: 80,8 x 60 cm + 80,8 x 10 cm Bovenpaneel: 80,8 x 9,5 cm 2x onderpaneel: 80,8 x 5 cm Achterkant: 80,8 x 45 cm Laden: Ikea Ivar voor 30 EUR per stuk Let op! De afmetingen van Ikea komen niet overeen met de werkelijke afmetingen. De lades zijn gespecificeerd als 18x80x50 - maar zijn 18,5x80,8x50. Ik heb twee bijpassende planken gemaakt en deze vastgezet met leren banden. Afmetingen: 80 x 20 cm

Hoe ik dit project heb gedaan

Ik heb een lichte afschuining aan de randen gefreesd in een hoek van 45 graden en alle houten oppervlakken eerst geschuurd met korrel 80 en ten slotte met korrel 240. Vervolgens heb ik het hout gebeitst met Clou-beits in medium eiken en geverfd met Clou-houtvernis. Bij het bouwen heb ik van boven naar beneden gewerkt. Ik wilde een rand van 15 cm hoog, zodat de baby niet van de ladekast kon rollen. De afdekplaat heb ik van achteren omringd met een achterwand. Vervolgens heb ik direct onder de afdekplaat een paneel van 9,5 cm bevestigd. Van daaruit werkte ik lade voor lade naar beneden. Ik heb het afgewerkt met een paneel aan de onderkant. Omdat ik de achterkant niet helemaal had gesloten, heb ik aan de onderkant een basis bevestigd om hem te stabiliseren.

Afmetingen van mijn doe-het-zelf-project

Hoogte afdekplaat: 93,0 cm
Totale hoogte: 105,0 cm
Breedte: 84,4 cm
Diepte: 55,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Melissa en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

122,68 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken