Een eiken bovenkant voor een 19" rack, door Hidde

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Hidde

Hidde

NL

Heel makkelijk

1 minuut

In dit project laat Hidde zien hoe zijn hij een functioneel rack mooier heeft gemaakt met een op maat gezaagd timmerpaneel. Voor dit project heeft hij gekozen voor eiken timmerpaneel 40mm. 

Omschrijving van Hidde

Ik heb een bovenkant gemaakt voor mijn 19" rack. Het originele rack heeft geen bovenkant en gezien dit in mijn woonkamer staat, vond ik het belangrijk om er een wat aantrekkelijkere bovenkant te maken. Daarnaast is het hierdoor praktischer omdat ik er nu dingen (in dit geval luidspreker) op te zetten.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Ik heb eerst een eiken houten plank besteld (circa 60,0 x 60,0 cm). Vervolgens deze fijn opgeschuurd en afgewerkt met olie. De montage van de houten plank heb ik gedaan met 8 bouten. Deze zitten in het hout vast gezet met behulp van threaded inserts. De gaten zaten al in het originele frame en hierdoor is assemblage erg makkelijk. Het 19" rack wat ik gebruikt heb is het 18U open frame met 4 stijlen van Startech: https://www.startech.com/nl-nl/server-beheer/4postrack18u

Afmetingen van mijn DIY project

60.5 cm x 60cm x 94cm (L x B x H)

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Hidde en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

230,98 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken