Besta kastenwand met kinderbureau, door Salome

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Salome

Salome

NL

Makkelijk

2 minuten

Weer een mooie IKEA hack! Door gebruik te maken van de Besta kasten en deze af te werken met een eiken timmerpaneel, heeft Salome de loze ruimte in de woonkamer praktisch én mooi opgevuld. Er is zelfs ruimte ontstaan voor een kinderbureau door de plank wat verder door te laten lopen. Lees hieronder hoe Salome dit project heeft aangepakt!

Omschrijving van Salome

Onlangs hebben we een leeg stuk muur achter de bank aangepakt. Het idee was eenvoudig maar doeltreffend: een combinatie van een bestaand meubelstuk met een stevige eikenhouten plank. Over de hele lengte van de muur hebben we lage kasten geplaatst, met daarboven de eiken plank. Waar de kastjes stoppen, gaat de plank verder als een klein bureautje, ideaal voor onze dochter om aan te knutselen. Dit project heeft niet alleen de ruimte opgevuld, maar ook een functioneel en gezellig hoekje gecreëerd. Het is een eenvoudige toevoeging die veel sfeer en bruikbaarheid brengt in ons huis.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Bij TOSIZE.be hebben we twee eikenhouten planken type B/C besteld die op maat zijn gezaagd. De afmetingen hiervan zijn: 180,0 x 42,0 cm en 230,0 x 42,0 cm. We startten met het bevestigen van twee Ikea Besta kasten aan de muur. Daarna monteerden we de eikenhouten plank op de kasten met montagekit en verstevigden deze verder met ongeveer 3 schroeven per vak door de kasten. Het bureau werd bevestigd met behulp van drie wanddragers, waarvan twee aan de achterzijde en één aan de zijkant. Als laatste hebben we de eikenhouten plank behandeld met kleurloze matte olie.

Afmetingen van mijn DIY project

2 eikenhouten planken van 180,0 x 42,0 cm en 230,0 x 42,0 cm. De eerste plank is 180,0 cm zodat de naad precies goed valt met die van het Besta meubel. Met een plankdiepte van 42,0 cm zijn de deurtjes en de plank gelijk aan elkaar uitgelijnd.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Salome en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

326,83 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken