Budgetvriendelijke windveren van okoume multiplex gegrond, door Eric

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Eric

Eric

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving

De oude windveren waren te slecht om opnieuw te schilderen en bovendien was de verbinding tussen de delen geschroefd. Ik heb nieuwe windveren gemaakt met een gelijmde verbinding van de onder verstek gezaagde delen

Zelf windveren vervangen

De maten genomen van de oude windveren en de benodigde lengtes besteld bij OPMAATZAGEN.nl. Omdat ik de delen niet meer wilde schroeven heb ik van alle 4 de panelen steeds een zijde onder verstek laten zagen.

Vervolgens de oude delen als mal gebruikt om af te tekenen en deze op de exacte maat en de juiste vorm gezaagd.

De lange delen, met de onder verstek gezaagde kant, met ductape aan elkaar bevestigd zodat er een scharnierende werking mogelijk was. Vervolgens de ontstane V-vormige groef gevuld met watervaste houtlijm en na even indrogen in de juiste vorm gezet en gefixeerd met 4 stukken tape.

Na droging de tape verwijderd de scherpe hoek van stomp geschuurd en alle zaagkanten met randprimer behandeld.

Na passing en nog een heel klein stukje aanpaswerk gemonteerd. En zojuist weer gedemonteerd zodat de schilder alle niet zichtbare kanten toch een likje verf kan geven

Eindformaat: Wat zijn de buitenmaten?

230,0 x 27,0 x 9,0 cm

190,0 x 27,0 x 9,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken