Vakkenkast van vuren balken, door Taco

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Taco

Taco

NL

Gemiddeld

2 minuten

Wat heb je gemaakt?

Een uit de kluiten gewassen letterbak, waar we een schilderij in kunnen hangen en kleine objecten en lampen. De kast integreert in het geheel door dezelfde kleur te gebruiken als de muur.

Hoe heb je de kast gemaakt?

Van op maat gezaagde vuren balken van 95x44 mm heb ik een raster gemaakt. Veel gemeten en op de grond meerdere posities van de tussenbalken geprobeerd. Het schilderij moest mooi passen, dus die ook op de grond gelegd.

Daarna de balken aan 1 kant met een 8,0 cm lange schroef (werd voorgeproefd) vastgezet. Om ze zo recht mogelijk te krijgen eerst aan 1 kant vastgeschroefd. Daarna opnieuw gemeten aan de andere kant en gaten voorgeboord. De balken met 1 lange schroef vastgezet. Doordat je 5 banen gebruikt, klemmen ze al voldoende.

De balken aan 4 kanten geschilderd met grondverf (2 x met grondverf om zo een matte Finish te houden) dezelfde kleur als de muur (de verf is uitgekozen en laten mengen bij Nijhof te Baarn).

Het hele raster aan de muur bevestigd met 12 hoekprofielen met 6,0 cm lange schroeven. In de muur speciale pluggen geplaatst voor extra kracht.

De metalen profielen zijn nog geschilderd om ze minder op te laten vallen.

En toen konden we er de spullen inzetten en hangen.

Wat zijn de afmetingen?

De afmetingen zijn 390,0 cm x 210,0 cm en de kast is 9,4 cm diep.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken