TV wandkast MDF TOSIZE, door Jeroen en Simone

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit meubel zelf met behulp van TOSIZE.be

Jeroen

Jeroen

NL

Gemiddeld

4 minuten

Omschrijving van Jeroen en Simone

We hebben een TV meubel gemaakt die past tussen twee muren in onze woonkamer. Onze woonkamer is redelijk smal en we merkten dat we met traditionele kasten niet genoeg opbergruimte konden creëren. Al snel ontstond het idee om zelf een vakkenkast te ontwerpen. Van de website TOSIZE.be haalden we genoeg inspiratie om zelf een mooie kast te ontwerpen. De kast is ontworpen met twee verschillende dieptes om een ruimtelijk gevoel te behouden over de gehele breedte van de kast. Dit kon helaas niet als geheel in de kasten configurator verwerkt worden, maar met voorbeelden van aantal DIY projecten op deze website kwamen we zelf een heel eind door de kast te ontwerpen in twee afzonderlijke delen, een onder- en een bovenkast. Ook wilden we graag verlichting in de kast integreren en onze TV in de kast ophangen. Na fijn contact te hebben gehad met de klantenservice hebben we het ontwerp zo laten aanpassen dat het TV vak 10 centimeter naar voren zou komen in de kast, waardoor erachter ook een ruimte voor kabels vrij bleef. Verder hebben we veel profijt gehad aan een goed voorbereiding. We hebben tekeningen gemaakt van de indeling, de kleur(en) en verlichting erin getekend en daarnaast een kabelplan gemaakt. Bij het bouwen helpt het echt als je dit van tevoren al uitdenkt.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Ontvangst

Allereerst moet je rekening houden met veel materiaal dat binnen komt, in ons geval 2 pallets hout. Het regende bij levering en daar kan MDF niet zo goed tegen, dus hebben we het materiaal zo snel mogelijk binnen weggelegd. Sorteer de delen alvast zoals aangegeven op de instructie, dit scheelt je veel werk als je eenmaal aan de slag gaat met de kast in elkaar zetten.

Bouwen

Het eerste deel (onderkast) hebben we in zijn geheel opgebouwd. Voor het stellen van de voetjes is een waterpas over een grote afstand erg handig. De stelvoetjes zijn makkelijk te verstellen. Het in elkaar zetten van de kast is eenvoudig: je plaatst houten deuvels, een beetje lijm en vervolgens zorg je dat het element uitgelijnd is met de voorkant van de kast. Wij hebben in twee panelen een gat uitgezaagd voor de stopcontacten. Voor het monteren van de bovenkast op de onderkast, moet je wel wat meer moeite doen. We hebben in de bovenkant van de kast op de plek waar de deuvels moeten komen gaten geboord. Hiervoor is een deuvelaar beschikbaar in de bouwmarkt. Neem hier wel goed de tijd voor, de afstanden komen erg nauw en je wilt wel dat je kast uiteindelijk recht in elkaar kan worden gezet. Al met al heeft dit ons een halve dag gekost. Daarna hebben we de kast verder afgemonteerd zoals dit op de instructie staat vermeld. Vanuit de ruimte achter de TV wand hebben we met een gatenboor een aantal doorgangen geboord naar de naastgelegen vakken, waardoor de ledverlichting hierdoorheen kon worden verwerkt en zodat uiteindelijk alle kabels achter de TV richting het stopcontact konden worden geleid. Voor de TV zelf krijg je twee platen hout die je achter de wand kan monteren ten behoeve van de TV beugelbevestiging. Ik heb hiervoor 4 bouten met moeren gebruikt. Om de kast aan de muur vast te maken hebben we bij de bouwmarkt muurankers gekocht die je inwendig kan monteren. Met de gatenboor kan je dan de kast met een schroef aan de muur vast zetten.

Afwerking

Voor het verven is het handig om de deuren apart te behandelen. Wij hebben ervoor gekozen om akoestische panelen in een paar vakken te plaatsen om zo de grote kast optisch wat op te breken. Voor de kieren hebben we kit (binnen naden) en houtvuller (oppervlakten) gebruikt, en dit opgeschuurd voor het aanbrengen van de grondverf (1 laag). Afwerking met een goede krasbestendige lak (2 lagen).

Afmetingen van mijn DIY project

364,0 cm breed 257,0 cm hoog diepte onderkast 45,0 cm, diepte bovenkast 28,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Dit meubel komt uit onze TOSIZE Furniture lijn. Stel jouw persoonlijke meubel op maat samen via onze 3D configurator en ontvang het als eenvoudig bouwpakket.

2590,00 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle meubels bekijken