TOSIZE Furniture vakkenkast inclusief tv, door Rob & Marleen

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit meubel zelf met behulp van TOSIZE.be

Rob

Rob

NL

Gemiddeld

4 minuten

Omschrijving van Rob en Marleen

Een aantal jaar geleden hebben wij een woning kunnen laten bouwen. Veel licht was onze wens en daar is aan voldaan. Inmiddels zijn we er ook achter dat veel ramen ook een klein nadeel heeft; er is namelijk maar heel weinig muur om een kast tegenaan te zetten. We zijn geruime tijd opzoek geweest en hebben menig meubelzaak bezocht voor het vinden van een geschikte kast om zowel speelgoed in op te bergen, de TV een plek te geven en ook nog iets dat we mooi vonden. Dit bleek voor ons onmogelijk, met daarbij het besluit dat we zelf wat gingen maken. Googlen naar geschikt materiaal voor de kast, de twijfel tussen MDF en multiplex leverde mij de site van TOSIZE.be op. De kastenconfigurator deed alle twijfel over het zelf maken wegnemen, doordat er een bouwpakket samengesteld kan worden, dit maakt de omvang van de klus een stuk behapbaarder. Wel hebben we wat concessies moeten doen, onze gedachten bijgesteld. We wouden graag variëren in materiaaldikte. Een buitenframe van 60mm met planken en standers van 18mm. Het TOSIZE.be blog heeft heel veel inspiratie gegeven, maar het ook lastiger gemaakt. Bij het kopen van een kast op de meubelboulevard is er minder te kiezen hetgeen het makkelijker maakt. Uiteindelijk hebben we op basis van een kleine 20 indelingen een keuze gemaakt. De hoogte van de vakken hebben we afgestemd op een bestaande boekenkast: Heel veel lager dan 30 cm zouden we niet gaan. Voor de breedte van de vakken hebben we ook minimaal 30 aangehouden, dan staat er niets opgepropt in. De TV is de basis geweest voor de maatvoering. De kast is tweemaal de TV-breedte. Ook voor de hoogte hebben we de TV aangehouden, anderhalf maal de TV-hoogte. We hebben ook een ontwerp van 2,30 en zelfs 2,60 meter gehad. Dan wordt het een té massief vlak tussen de ramen. De kast is nu 2,20 meter en daarmee bewust lager dan de ramen waartussen hij staat. Verlichting was een uitdaging, het was moeilijk een referentie te vinden. Opbouwspot, met kabels in het zicht vinden we erg zonde van de kast. Uiteindelijk heb ik meubelspots gevonden bij Ecobright in Doetinchem. Deze zijn klein in diameter en extreem laag. Met een Fornster boor heb ik een gat van 55 mm geboord een voor de kabel een gat daar haaks op. Dit gaat prima en is eenvoudiger dan gedacht. De kleuren die we in onze keuken gebruikt hebben, hebben we terug laten komen in de kast. Gewoon omdat we het mooi vonden. De zijkanten waren punt van zorg, met het nodige plamuur en schuurwerk is dat goed gekomen.

Hoe ik dit project gemaakt heb

We zijn begonnen met het op volgorde leggen van delen, een handige tip uit de beschrijving. We hebben er voor gekozen de liggers, staanders en achter panelen van elkaar te scheiden, deze ruimte hadden we. Vervolgens hebben we de staanders en achter panelen voorzien van deuvels. De gaten voor de verlichting heb ik in de liggers geboord. Een ochtend werk, maar daarna was het slechts een kwestie van opbouwen. In amper 2 uur zat de kast al in elkaar. Plamuren, schuren, schilderen daar gaat het werk in zitten. We hebben gekozen voor 2 kleuren. Een volgende keer zou ik denk ik de staanders en liggers schilderen voordat ik de kast in elkaar zet. Dat geeft een net wat strakker resultaat in de hoeken vermoed ik. Maar dat zou wel beteken dat de te plamuren delen nog een keer zouden moeten. Het afmonteren van de verlichting was zo gepiept. Bij Ecobright meubelspots, trafo en dimmer gekocht, door de juiste diameter voor de spot geboord te hebben was het plaatsen van de spot een makkie en het aansluiten op de trafo gaat met stekkers. Super eenvoudig.

Afmetingen van mijn DIY project

De kast is 218,00 cm hoog, 210,0 cm breed en 38,0 cm diep.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Dit meubel komt uit onze TOSIZE Furniture lijn. Stel jouw persoonlijke meubel op maat samen via onze 3D configurator en ontvang het als eenvoudig bouwpakket.

1598,20 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle meubels bekijken