Super strakke kastdeuren voor opbergkast in de garage, door Hugo

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Hugo

Hugo

NL

Bovengemiddeld

1 minuut

Omschrijving

Kastdeuren voor een binnen werk dat ik enige tijd geleden had gemaakt. Het binnenwerk is van vuren balken en spaanplaat schappen gemaakt waardoor er een stevig constructie is gerealiseerd.

Kastdeuren op maat

Er waren 7 staanders van vuren balken 4,5 x 7,0 cm. Deze staanders zijn gelijk verdeeld over een breedte van 5,10 m waarbij er rekening is gehouden met paslatten aan weerszijden. Dit omdat de muren niet helemaal gelijk en waterpas waren. De balken zijn haakt op geplaatst met de 4,5 cm aan voorzijden. Hierdoor zouden de deuren 2 cm overlappen op de balken waarbij een ruimte van 0,5 cm ontstaat tussen de deuren. Zo kon er gebruik worden gemaakt van Blum softclose scharnier 110° voorliggend, deuropdek tot 20 mm. Er is gekozen voor gegrond MDF 22 mm. Omdat de deuren redelijk zwaar zijn (0,84 m x 2,35 m) zijn er 4 scharnieren per deur toegepast en gekozen voor scharnieren voor extra dikke deuren. Op de deuren zijn druksnapper met buffer toegepast zodat de duren kunnen worden geopend doormiddel van push to open. Uiteindelijk zijn de duren afgelakt met een zijdeglans houtlak. Het geheel geeft een strak en rustig uiterlijk.

De buitenmaten van het project

5,10 m breed 2,60 hoog

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Hugo en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

1043,46 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken