Scandinavische stijl meterkast met multiplex zelf gemaakt, door Mamoesjka

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Ilona

Ilona

NL

Gemiddeld

4 minuten

Voor een dichte en Scandinavisch afgewerkte meterkast hoef je helemaal niet moeilijk te doen! Maak je deuren eenvoudig zelf door het hout bij ons op maat te bestellen. Mamoesjka ging aan de slag en legt hier uit hoe jij eenvoudig jouw kastdeuren zelf kunt maken. En het resultaat is prachtig!

Binnenkijken bij Mamoesjka

Ons huis is altijd opgeruimd en fulltime schoon. Wij kunnen van de vloer eten en mocht je het leuk vinden dan kun je gerust aan onze wc-bril likken. Uhh, geloof je dat echt? Op Instagram krijg ik regelmatig vragen en opmerkingen hoe krijg ik mijn huis zo opgeruimd en leeg?

Iedereen heeft wel een kast in huis die je heel voorzichtig moet openen. Zo hadden wij een kast in de hal, vol met spullen! Een doos met oude schoolagenda’s, stickers en plaatjes van televisieseries en boybands uit de jaren 90. Mappen met flippo’s, lege batterijen, gezelschapsspelletjes en lege potten. Heel veel lege potten!

Ik begon met opruimen want minder spullen zorgt voor rust in huis en rust in je hoofd! Een kast, een rommelhok direct naast de voordeur zorgt eigenlijk bij binnenkomst al voor ruis. Tientallen handschoenen in kleine maatjes, sjaals met Nijntje en slippers in maat 32 bracht ik naar de kringloop. Mijn zoon bracht het glas naar de glasbak en ongedragen jassen bracht ik naar een gezin bij ons in de straat.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Ruimte

Om je huis iets rustiger te maken hoef je niet meteen drastisch spullen te gaan weggooien. Als je vanaf vandaag (oké, vanaf morgen mag ook) iets bewuster gaat nadenken bij alles wat je koopt en bewaart dan merk je in de komende maanden echt verschil.

Ik had plots een kast met lege opbergbakken met ruimte voor jassen en schoenen. Precies waar een kast in de hal voor bedoeld is! Ik besloot de kast af te werken met deuren van het allermooiste materiaal.

Op maat

Ik heb thuis een eenvoudige zaagtafel, maar voor grote afmetingen kies ik graag voor kwaliteit en een strakke afwerking. Via TOSIZE.be kon ik heel makkelijk materialen bestellen. Op de millimeter nauwkeurig heb ik het mooiste hout op maat laten zagen. Meestal zijn mijn ideeën groter dan mijn auto, dus het is ontzettend handig dat TOSIZE.be het plaatmateriaal gratis bij je thuisbezorgd!

Aan de slag

Voor de deuren koos ik voor berken multiplex van 18 mm dik. Ik heb 2 deuren op maat laten zagen en 1 front voor een lade. In de schuur heb ik allerlei hout verzameld, dit was het moment om het hout opnieuw te gebruiken. Van de restmaterialen heb ik een houten bak/ la heb gemaakt. Het idee is om in de opbergbak tassen en andere grote items te kunnen opbergen.

Ook bestelde ik bij TOSIZE.be lange latten/balken van berken multiplex voor het frame. Ontzettend fijn om dit soort afmetingen (lang en smal) professioneel te laten zagen. Dit lukt thuis niet zonder een aantal vingers te verliezen. Hehe.... De belangrijkste taak is het goed waterpas plaatsen van deze balken.

Voor het bevestigen van de deuren heb ik opbouw scharnieren gebruikt. Deze kun je vinden in de bouwmarkt en zorgen voor een eenvoudige bevestiging. Per deur heb ik 4 scharnieren gebruikt waardoor deze stevig zitten verbonden aan het frame. Met een speedboor van 26 mm heb ik 2 gaten gemaakt welke dienen als handvat. Een simpele, goedkope en mooie oplossing!

Makkelijk gezegd?

Omdat ik alles op maat heb laten zagen was dit een eenvoudige klus met een groots resultaat. Wat een metamorfose! Ook als je niet heel handig bent gaat deze klus je lukken. Een belangrijke taak is het goed inmeten van de benodigde materialen. TOSIZE.be doet de rest!

Heb je vragen over mijn kastdeuren? Heb je hulp nodig bij het bedenken, maken of wil je even overleggen? Ik deel mijn creativiteit graag. Neem contact op via Instagram @mamoesjka_nl

Afmetingen van mijn DIY project

+/- 223,0 * 90,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken