Speelhoek met eiken blad en IKEA SMÅSTAD systeem, door Yvette

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Jarno

Jarno

NL

Heel makkelijk

2 minuten

Yvette heeft een hele leuke speelhoek gemaakt. Zij heeft het eiken houten paneel bij ons besteld en heeft het bevestigd aan het bestaande meubel. Ook op verschillende delen is er high tack kit gebruikt wat het geheel stevig maakt. 

Speelhoek met eiken blad en Ikea Smastad systeem, door Yvette

Wij hebben een speelhoek gemaakt gebruik makende van de Ikea Smastad, een eiken blad en steigerbuizen 40mm incl. koppeling. Het achterbord is behandeld met grond- magneet- & schoolbordverf.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Er is begonnen met het in elkaar zetten van het Ikea meubel. Hierna hebben wij de leren greepjes bevestigd (elders online gekocht). Hierna zijn we aan de slag gegaan met het eiken blad. Wij hebben ervoor gekozen deze te schuren met een korrel 120 en de kanten zelf af te werken. Het blad is zonder randafwerking best 'scherp', hier zal iets mee moeten. Na het afschuren is het blad behandeld met een vergrijzende olie om deze te beschermen en op kleur te brengen. De opstaande plank is met behulp van high-tack kit en een 4-tal schroeven aan het blad bevestigd.

Na deze voorbereidingen zijn we de steigerdelen (elders online gekocht) aan de onderkant van het blad gaan bevestigen. Wij hebben gekozen voor steigerdelen van ca. 42mm, zie ook de foto's. Opvolgend hieraan is het blad op het Ikea meubel geplaatst. Wij hebben ervoor gekozen om deze met high-tack kit en een 4-tal schroeven aan de onderkant (vanuit de binnenkant) van het meubel vast te zetten.

Het laatste onderdeel is het achterbord. Deze is aan de voor- en achterzijde eerst in de grondverf gezet. Na het drogen hebben wij 3 lagen magneetverf aangebracht en daarna 3 lagen krijtverf (advies van de verfzaak). Het bord steunt deels op de plint en is even 'dik' besteld als de plint. Verder hebben wij deze vastgeschroefd aan het eikenblad en het Ikea Meubel.

Afmetingen van mijn DIY project

210,0 x 52,1 x 50,0 cm (L x B x H)

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Jarno en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

545,13 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken