Prachtige prinses/unicorn inbouwkast voor de kinderkamer, door Hans

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit meubel zelf met behulp van TOSIZE.be

hans

hans

NL

Makkelijk

2 minuten

Transformeer je kinderkamer met een unieke inbouwkast

Stel je voor: een kinderkamer die niet alleen functioneel is, maar ook de fantasie prikkelt. Dat is precies wat Hans heeft gerealiseerd met dit prachtige DIY-project. Een op maat gemaakte inbouwkast, geschilderd in zacht oudroze, brengt het thema prinses/unicorn tot leven in de kinderkamer.

Van eenvoudig idee tot betoverend eindresultaat

Hans heeft met behulp van TOSIZE.be het hout op maat laten zagen om zo deze droomkast zelf in elkaar te zetten. De inbouwkast bestaat uit meerdere vakken van verschillende afmetingen, waardoor er ruimte is voor zowel boeken, speelgoed als decoratieve items. Het unieke aan deze kast is de persoonlijke touch van Hans, waarbij hij de detaillering en de esthetiek precies heeft afgestemd op de rest van de kamer.

Een persoonlijke draai aan kinderkamermeubilair

In de kinderkamer van zijn dochter past de kast perfect tussen twee muren, wat zorgt voor een geïntegreerd geheel. De keuze voor het thema prinses/unicorn, in combinatie met het oudroze, maakt dat de kast een sprookjesachtige sfeer ademt. De vrijheid om zelf de maten en het materiaal te kiezen, maakte het voor Hans mogelijk om deze kast volledig naar wens te ontwerpen.

Voordelen van DIY inbouwkasten

Zelf een inbouwkast maken heeft vele voordelen. Het geeft je de flexibiliteit om de maatvoering en het ontwerp volledig aan te passen aan de behoeften van je kind en de beschikbare ruimte. Ook kun je aanzienlijk besparen op kosten, omdat je alleen betaalt voor het materiaal en niet voor de arbeid. Bovendien is het een bevredigend project dat resulteert in een meubelstuk met een persoonlijke touch.

Een sprookjesachtige stijl

De stijl van de kast sluit naadloos aan bij de rest van de kinderkamer, waar details zoals pluche dieren en feeërieke decoraties het thema compleet maken. Door de kast zelf te bouwen kon Hans een unieke stijl creëren die je niet in de winkel vindt.

De Keuze voor MDF Gegrond 38 mm

Hans koos voor MDF gegrond 38 mm als houtsoort voor deze kast. MDF is een veelzijdig materiaal dat gemakkelijk te bewerken is en een strakke afwerking biedt. Doordat het al gegrond is, was het schilderen van de kast een fluitje van een cent. De dikte van 38 mm zorgt voor een robuuste en stevige constructie, waardoor de kast jarenlang mee zal gaan.

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Dit meubel komt uit onze TOSIZE Furniture lijn. Stel jouw persoonlijke meubel op maat samen via onze 3D configurator en ontvang het als eenvoudig bouwpakket.

906,00 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle meubels bekijken