Gangkastje van Beuken timmerpaneel, door Nilse en Frank

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Nilse

Nilse

NL

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving

We missen in de gang een plek om mutsen en wanten en eventueel ook sloffen op te bergen.
Eerst meten we de ruimte op die er is naast de verwarming en onder de spiegels en dan bepalen we het aantal vakjes. Dat is basis voor een schets en lijst met onderdelen die we nodig hebben.
We hebben al een keer een badkamerkast gemaakt en daarvoor beukenhout van OPMAATZAGEN.NL gebruikt voor de ladenfronten, die vinden we erg geslaagd.

Gangkast op maat

De volgende stap is het invoeren van de onderdelen op de site. Dat gaat simpel, aan het eind vinden we de prijs wel erg hoog. Ik heb zelf een cirkelzaag en kies ervoor om het in lengte opdelen van de stukken zelf te doen (zie schets). We kunnen bestellen.
We maken gebruik van de mogelijkheid om het in de buurt bij Destil op te halen; scheelt weer benzine en bezorgkosten!
Binnen twee weken kunnen we het hout ophalen.
Op iedere plank zit een sticker met de maat en de naam die ik zelf heb kunnen invullen, zodat ik steeds weet wat ik waarvoor nodig heb en tot welke onderdelen ik het nog moet verzagen.
Met de hoekklemmen die ik van mijn vader heb geërfd gaan we aan de slag. En hier blijkt, zoals ook verderop in het proces, dat het wel prettig is om met 4 handen te kunnen werken.
Als het skelet eenmaal in elkaar zit stuiten we op een probleem. Ons oorspronkelijke plan was om de deurtjes naar beneden te laten openklappen, maar omdat het beukenhout 19 mm dik is stoot je dan op het deurtje eronder. Foutje in het ontwerp! Gelukkig hebben we voor pianoscharnieren gekozen en deze kunnen ook aan de zijkant. Alleen de onderste twee deurtjes laten we naar beneden klappen, dit geeft een speels effect.
Pootjes eronder en magneetsluitingen erin en op de juiste sterkte afstellen. En dan lakken, minstens 3 lagen. Het hout kleurt mooi!
Laatste stap is het besluit over de knopjes. Nergens iets dat ons bevalt gevonden. Ik sloop graag oude apparaten uit elkaar en daar heb ik nog vierkante ringen van die heel mooi kleuren bij het beukenhout. Drie op elkaar geeft de juiste grip.
Kastje geplaatst en we zijn heel tevreden.

De afmetingen van het project.

97, 6 cm hoog
65,7 cm breed
21,9 cm diep
exclusief pootjes en knopjes

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Nilse en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

319,61 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken