Een stevige timmerpaneel beuken monitorplank voor thuiskantoor, door Martijn

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Martijn

Martijn

NL

Heel makkelijk

2 minuten

Martijn deelt zijn handige DIY-project op het blog, waarbij hij een duurzame beuken monitorplank creëert voor zijn thuiskantoor. Zijn uitleg biedt praktische tips en instructies om zelf een stevige en stijlvolle monitorplank te bouwen, perfect voor een georganiseerde werkruimte. Ontdek hoe je met hoogwaardige materialen en vakmanschap een functioneel en esthetisch verantwoord element kunt toevoegen aan je thuiskantoor, waardoor je productiviteit en efficiëntie toenemen.

Omschrijving van Martijn

Plank die achter op bureau kan staan, zodat er effectief meer ruimte gecreëerd wordt. Hierdoor passen twee monitoren en luidsprekers makkelijk op het bureau, staat alles goed op ooghoogte en kunnen kabels netjes weggewerkt worden.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Eerst een plank van 210x30 cm besteld. Gekozen voor beukenhout, omdat het bureau ook van beuken is. Vervolgens bureau afgeschuurd om donkere beitslaag te verwijderen, en de nieuwe plank licht opgeschuurd. Hierbij heb ik er met name op gelet dat de randen van alle planken op dezelfde manier afgeschuind zijn. Zowel het bureau als de plank daarna twee keer gebeitst in dezelfde kleur (eikenhout-look). Tot slot vijf korte meubelpootjes (ca. 15 cm) geïnstalleerd op de plank. De webshop heeft het resthout meegeleverd. Hiervan heb ik nog twee muurplankjes gemaakt voor boven het bureau (niet op de foto te zien). Praktische tips: * Als je geen ervaring hebt met beitsen is het goed om eerst te oefenen op een stukje hout dat je niet wil gebruiken; * Schuurmachine is erg handig. Ik heb hiermee het hout afgeschuind, maar daarvoor zou een frees nog handiger zijn. * Ik heb 5 pootjes gebruikt, maar dit beukenhout is sterk genoeg dat 4 pootjes waarschijnlijk ook voldoende was geweest.

Afmetingen van mijn DIY project

210,0 x 30,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Martijn en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

138,66 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken