Een groot zelfgemaakt hoekbureau van Pellos underlayment, door David

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

David

David

NL

Gemiddeld

2 minuten

In dit DIY project laat David zien hoe hij zelf een groot hoekbureau op maat heeft gemaakt. Hij heeft er voor gekozen op pellos floor underlayment op maat gezaagd te bestellen en te gebruiken. Het resultaat is een uniek en prachtig maatwerk bureau.

Omschrijving van David

Voor onze werkkamer heb ik een hoekbureau gemaakt met handige opbergbak voor kabels, stopcontacten en een dockingstation. Ik heb gebruik gemaakt van schragen als bureaupoot van de Ikea.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Ik ben begonnen met het neerleggen van het hout in het werk. Er moest een inkeping in het blad komen in de hoek, ik heb middels een kartonnetje een malletje gemaakt om zeker te zijn dat het goed past. Voor stevigheid heb ik met balkjes (44x44) een frame gemaakt. Alle balkjes op maat gezaagd (deze heb ik niet op maat besteld omdat ik in het werk wilde kijken hoe ik het precies ging doen) en op de bovenkant van het blad gelegd - dat is het makkelijkst. Ik had via de site ook stroken besteld van 50mm om het blad ‘op te dikken’ om constructie te verbergen en extra stevigheid te bieden aan het blad. Deze heb ik met kit en schroeven bevestigd op de constructie. Toen de lange balk even afgemeten en voorgeboord op de muur, dat leek mij makkelijker bij montage later. Toen alles vast gezet en afgemonteerd, kopse kanten even voorgeboord en lange schroeven gemonteerd. Constructie op de schragen gehesen en gemonteerd op de muur met de voorgeboorde gaten. Schragen rusten op extra balkjes in de constructie. Als laatste de ‘bak’ als los item in elkaar gelijmd en geschroefd en deze gemonteerd.

Afmetingen van mijn DIY project

260,0 x 215,0

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van David en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

244,75 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken