Een compacte mini isobar op maat van spaanplaat, door Frank

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Frank

Frank

NL

Heel makkelijk

2 minuten

Om nauwkeurig het geluid van kleine versterkers te meten is Frank aan de slag gegaan met op maat gezaagd spaanplaat naturel. Hij heeft gekozen voor een dikte van 12MM en hier uiteindelijk een kubus van gemaakt. Deze heeft hij afgewerkt en bekleed om zo to een kleine maar gebruiksrviendelijke opname kubus te komen.

Omschrijving van Frank

Voor de kleinere versterkers wilde ik een box maken die het geluid net genoeg dempt om te kunnen opnemen in de ruimte, maar het hoefde niet volledig stil. In het verleden hebben we een grotere versie gebouwd met zwaarder materiaal en die dempt het grootste deel van het geluid, aangezien hier kleinere versterkers inkomen en vooral wat meer een clean geluid word gebruikt was demping niet extreem nodig.

Hoe ik dit project gemaakt heb

We hebben alle kanten 80,0 x 80,0 cm gemaakt. Dit is het formaat van een flinke buizen versterker (die er nooit inkomt) maar ik wilde de box wat groter maken in verband met eventuele hitte vorming bij de buizen versterkers. Op de bodem zie je ook een thermometer liggen die via BT elke minuut de actuele temperatuur doorgeeft. Voor de afwerking intern heb ik eerst de naden afgekit en daarover heen een oud maar redelijk dik dekbed gebruikt voor de eerste demping. Later zijn daar haaientanden schuimplaten over heen gegaan die zorgen voor een wat betere opname, ondanks dat de microfoons dichtbij staan heeft dat schuim toch wel een redelijke invloed. Tevens steekt het schuim iets uit waardoor als de deksel geplaatst word het schuim naar binnen buigt en een wat betere afdichting maakt, zonder al te veel kieren. Het is bij deze box niet de bedoeling de versterker niet te horen, maar een heel stuk zachter. We zijn nog niet helemaal klaar qua afwerking maar het resultaat is exact wat we wilde, de versterker komt niet meer boven de speakers van de tafel uit en opnames gaan nu perfect.

Afmetingen van mijn DIY project

80,0 x 80,0 x 80,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Frank en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

104,44 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken