Een maatwerk behuizing voor 3D-printer van gezaagd multiplex okoume, door Marco

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Marco

Marco

NL

Makkelijk

2 minuten

Marco laat in dit DIY project zien hoe hij zelf een behuizing op maat heeft gemaakt voor zijn 3d printer. Voor deze kus heeft hij diverse diktes multiplex okoume watervast op maat besteld. Zo kan hij direct starten. Lees meer over zijn aanpak en ervaring hieronder.

Omschrijving van Marco

Er zijn allerlei opties om een behuizing voor een 3d-printer te maken, maar ik wilde iets dat ook mooi is om naar te kijken, vandaar het gekozen multiplex (zet ook weinig uit bij opwarmen). Ik wilde een behuizing met afzuiging maken omdat de VOC (Volatile Organic Compounds) en het ultra fijn stof dat bij 3D printen vrij komt niet echt gezond is. De maten moesten wel goed om kieren te vermijden in de behuizing.

Hoe ik dit project gemaakt heb

De platen zijn netjes op maat gezaagd door deze online zagerij, alleen het top frame heb ik zelf met gatenzaag en decoupeerzaag het binnenste deel weg gehaald. Voor bodem, top frame en wand 22 mm voor de stevigheid, overige delen 12 mm. Acrylaat plaat er tussen voor een kijk op het binnenste. En natuurlijk elementen zoals scharnieren en kabel doorvoer 3d geprint! Het multiplex was prima te schroeven, ook bij bevestigen van platen op de kopse kant van een andere plaat geen last gehad van splijten.

Afmetingen van mijn DIY project

70,0 cm x 68,0 cm x 68,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Marco en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

164,04 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken