Bovenkast voor in kantoor: super veel opbergruimte! Door René

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Gemiddeld

2 minuten

Omschrijving

Bovenkast voor boven een bureau in de kantoorruimte. Deze is passend in een nis gemaakt. Aan de binnenkant is een gatenpatroon aangebracht zodat de plankliggers in hoogte zijn te verstellen.

Bovenkast in een nis

1. Tekening gemaakt, waarbij ik de breedte waarover de bovenkast moet komen, heb opgedeeld in 3 losse kasten. Dit om het monteren te vergemakkelijken (anders kon de kast niet de trap op, en werd het te zwaar om handig op te hangen).

2. Boodschappenlijst samengesteld en vervolgens hout en meubelbeslag besteld.

3. Vervolgens alle gaten aangebracht in de panelen, zoals de gaten voor de legplankhouders en de meubelscharnieren.

4. Kopse kanten die in het zicht zitten, geschuurd, in de MDF grondverf gezet, nog een keer geschuurd, en nog een keer in de MDF grondverf gezet.

5. Alle kopse kanten die in het zicht zitten, met de bovenfrees afgerond (radius 2mm). Tevens ook de deurtjes rondom ronde kanten gegeven.

6. Geheel in elkaar gelijmd+geschroeft (niet het deurbeslag erop geschroefd).

7. Alles 2x geschilderd.

8. Kasten opgehangen. Dit door een lange lat tegen de muur te schroeven (bovenkant lat 15cm vanaf plafond). Vervolgens ook een lat op de achterkant van iedere kast gemonteerd (onderkant lat 15cm vanaf bovenkant kast). Hierdoor konden de kasten op de lat aan de muur gehangen worden, en hangen de kasten allemaal netjes op dezelfde hoogte. Vervolgens de kasten vastgeschroefd aan de houten lat op de muur.

9. Deuren afgemonteerd, en deur dempertjes geplakt.

TIP: draai stap 4 en 5 niet om.

De afmetingen van de kast

253,0x100,0x43,0cm (L x H x D)

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Dit is een project ter inspiratie. Doordat ons assortiment gewijzigd is, is (een deel van) de producten niet langer beschikbaar.


Alle plaatmaterialen bekijken