Zelfgemaakte trapkasten op maat van MDF en multiplex, door Cornelieq

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Cornelieq

Cornelieq

NL

Heel makkelijk

2 minuten

Soms is een standaard meubel niet mooi of praktisch en kan je met maatwerk wel de gewenste uitstraling krijgen. De ruimte onder de trap is hier het perfecte voorbeeld van. In dit DIY project laat Cornelieq zien hoe je met online besteld gezaagd MDF en multiplex een prachtige functionele trapkast op maat kunt maken. 

Omschrijving van Cornelieq

Om de ruimte onder de trap nuttig te gebruiken heb ik 2 uitschuifbare kasten gemaakt. Daarboven een sleutelkastje en de ruimte verder dicht gemaakt met een MDF-plaat.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Onder de trap hebben er diverse kastjes gestaan maar het bleef een rommeltje. Ik wilde niet alleen maar planken ophangen en een deur ervoor plaatsen. Het idee ontstond dat de ruimte beter te benutten is met uitschuifbare kasten. Hiervoor eerst de ruimte opgemeten. Ik heb gebruik gemaakt van de trapstijl aan de ene kant en een lat geplaatst aan de andere kant. Omdat er ook een sleutelkastje moest komen was het nodig rekening te houden met de diepte van de trapstijl omdat er op een bepaalde hoogte trap treden de hoek omkwamen en er geen ruimte meer was voor het sleutelkastje. Alles uitgetekend en berekend hoe groot alle delen moesten zijn. De buitenmaten van de 2 kasten zijn gelijk. In 1 van de kasten zitten 2 IVAR lades van IKEA. De kasten staan op 4 wielen met een bouwhoogte van 70mm. Het sleutelkastje is uiteindelijk iets minder hoog geworden dan berekend. Voor het contrast is die van multiplex gemaakt, de rest van de kast is van MDF.

Afmetingen van mijn DIY project

Kasten:
80,0 cm breed
40,0 cm diep
120,0 cm hoog (exclusief wielen)

Sleutelkastje:
80,0 cm breed
8,0 cm diep
38,0 cm hoog

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Cornelieq en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

305,98 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken