Zelf een zwevend houten TV meubel op maat maken, door Amber

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Logo TOSIZE.be
Start direct met samenstellen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Amber

Amber

NL

Gemiddeld

2 minuten

In dit DIY project laat Amber zien dat een TV meubel niet altijd een heel meubel hoeft te zijn. Met behulp van timmerpaneel vuren heeft ze een prachtige zwevend TV meubel gemaakt. Door deze mee te schilderen in de kleur van de wand is het een heel fraai geheel geworden.

Omschrijving van Amber

Wij wilden graag een zwevende plank als tv ‘meubel’. Bij een meubel denk je toch aan een soort kastje met deurtjes of in ieder geval opbergruimte. Voordeel van een plank onder je tv is dat het geen opslagplaats wordt van prulletjes. Er staan altijd een paar vaste voorwerpen op maar meer ook niet. Ik houd van opgeruimd en dit is perfect! Daarnaast houd je de ruimte open en luchtig, door geen poten te gebruiken of een massief tv-meubel plaatsen op de grond. Hierdoor ziet de ruimte er niet alleen een stuk opgeruimder uit, maar oogt deze ook nog eens groter. Praktisch is het ook nog eens, want je kunt eenvoudig onder het meubel stofzuigen of dweilen.

Hoe ik dit project gemaakt heb

Dit was zo gepiept. We hebben de maten opgemeten, binnen vijf minuten was het hout op maat al besteld en na één week kwam het al binnen. We hebben zelf een ophangsysteem gevonden waarmee we het meubel aan de muur konden bevestigen. We hebben het hout heel licht opgeschuurd en daarna in de grondverf gezet. Om één geheel te creëren hebben we de plank tot slot mee geverfd in de muurkleur. Het vurenhout combineert mooi met natuurlijke kleuren en materialen. Het geeft een rustige basis in je interieur die heel makkelijk te combineren is. Tot slot het leukste gedeelte: de afstyling! We kozen voor een aantal leuke kandelaartjes, een mooi koffietafelboek en wat houtblokken voor een knus gevoel.

Afmetingen van mijn DIY project

We kozen een plank van 160,0 x 30,0 centimeter. Voor ons precies de goede afmeting. Een dunnere plank zou voor ons te iel zijn. Het meubel mag best een eyecatcher zijn. Een dikkere balk zou echt te gek worden. Te robuust en zeker ook te zwaar. De lengte van de balk? Die hebben we berekend aan de hand van de breedte van de muur en de tv.

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Amber en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

158,91 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken