Zelf een TV-meubel op maat maken van MDF en eiken panelen op maat, door Ruud

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Bekijk onze nieuwe vakkenkasten 3D configurator
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Start direct met samenstellen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Ruud

Ruud

NL

Gemiddeld

2 minuten

Zelf een TV meubel op maat maken zodat de afmetingen en afwerking precies is zoals je in hoofd hebt. Dat is wat Ruud heeft gedaan in dit DIY proejct. Een prachtig TV meubel van MDF en eiken. 

Omschrijving van Ruud

TV-meubel met hair pin pootjes. Door het zelf te maken konden we een breedte en hoogte kiezen die ons past. Tegenwoordig zijn deze meubels lager. Aan de achterzijde, tussen de zijwanden springt de achterwand in, zodat je alle snoeren netjes kunt wegwerken en ook een stekkerblok er achter past. Het bovenblad is eiken met donkergrijze meubel olie. De onderkast is MDF zwart gelakt.

Hoe ik dit project gemaakt heb

De kast is met duvels in elkaar gelijmd, zodat je geen schroeven ziet. Daarvoor is de eerste stap alle gaten daarvoor te boren met een speciale deuvel boorset. Vervolgens heb ik het MDF deel gemaakt, gelijmd, in de MDF grondverf gezet en afgelakt. Dit is makkelijk schilderen omdat het bovenblad er nog niet op zit. Daarna heb ik het bovenblad aan onder- en bovenzijde in de grijze meubelolie gezet en afgewerkt met een toplaag. Vervolgens het geheel in elkaar gelijmd en de pootjes gemonteerd. Tip: om te voorkomen dat je door de naden in de achterwand kijkt, kun je deze met acrylaatkit even dichtkitten.

Afmetingen van mijn DIY project

H x B x D = 35,0 x 150,0 x 40,0 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Ruud en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

656,09 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken