TV-meubel van berken multiplex, door Enzo

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Enzo

Enzo

NL

Bovengemiddeld

1 minuut

Omschrijving

Voor onze woonkamer heb ik een TV-meubel gemaakt. Door de beperkte ruimte en afwijkende maatvoering hebben we er voor gekozen om zelf een TV-meubel te ontwerpen en te maken.

Heb je het TV-meubel gemaakt?

Ik ben gestart met het opmeten van de beschikbare ruimte en de aanwezige stopcontacten en kabeldoorvoeren, daarna gestart met het ontwerp. Op de computer hebben we het TV-meubel helemaal uitgewerkt. Tijdens het ontwerp hadden we twijfels over het materiaal: populier of berken. Aan de hand van staaltjes van beide houtsoorten hebben we voor berken multiplex gekozen. In plaats van de "standaard" 18mm platen hebben wij voor 21mm berken multiplex gekozen.
Nadat we tevreden waren met het ontwerp het zaagplan gemaakt. Hiermee was het een kwestie van invoeren en bestellen via OPMAATZAGEN.nl. 1,5 week wachten en daar is ons bouwpakket. Omdat het zichtwerk is, hebben we gekozen voor deuvel en lijmverbindingen. Hiermee hoeven we geen schroefgaten op te vullen.
Met een paar uur boren, lijmen en wachten hebben we het TV-meubel in elkaar gezet. Daarna was het een kwestie van gaten boren en ophangen. We zijn ontzetten blij met het eindresultaat!

Wat zijn de afmetingen?

Lengte: 102,5 cm

Hoogte 30,0 cm

Diepte: 37,5 cm

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Enzo en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

261,50 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken