TV meubel met koof, met een kinderbureau

Gerelateerde projecten
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Eenvoudig als bouwpakket thuisbezorgd.
Start met ontwerpen
TOSIZE Furniture
Nieuw!
Wij maken klussen nóg makkelijker!
Logo TOSIZE.be
Start met ontwerpen

Maak dit project zelf met plaatmateriaal op maat gezaagd door TOSIZE.be!

Charon

Charon

NL

Bovengemiddeld

3 minuten

Omschrijving

Het eindresultaat is een TV wandmeubel. De achtergrond bij de TV is betegeld met steenstrips. Naast de TV is een koof gemaakt met inbouw spots, waaronder een ingebouwde haard is geplaatst (OptyMist). De onderkant van het meubel bestaat uit 2 kasten en een losse poot. De deurtjes van de kasten kunnen open gedrukt worden. Aan de linkerzijde van de kast loopt het blad nog wat verder door, zodat de kinderen hier aan kunnen zitten om te spelen of knutselen.

Hoe heb je jouw project gemaakt?

Ik ben begonnen met het maken van de frames van de onderste kasten, de poot op het uiteinde en de koof met vuren houten balken. Vervolgens heb ik de op maat gezaagde onderdelen van OPMAATZAGEN.nl bevestigd. Hierdoor heb je de kasten redelijk vlot in elkaar staan. De hoeken heb ik verstek laten zagen, zodat het grootste deel mooi naadloos aansluit.De kasten zijn vervolgens verder voorbereid met openingen voor kabels en verwerking van elektra. Ik heb bij OPMAATZAGEN.nl 2 grote grenen houten bladen besteld, en een aantal losse panelen (voor de deurtjes en de legplank). De 2 lange planken heb ik aan elkaar bevestigd, zodat er 1 plank van 450,0 cm ontstaat. De deurtjes had ik iets te ambitieus opgemeten, dus heb ik handmatig nog wat bijgezaagd om mooi passend te krijgen. Welke ik eerst in het frame verwerkt heb.Alle schroefgaten en naden op het MDF heb ik gevuld met een MDF vuller. Daarna alles glad geschuurd en gereinigd zodat het vet- en stofvrij is om vervolgens het schilderwerk te starten. Al het grenen hout heb ik eenmalig met een schors kleurige beits behandeld. Het MDF moest betonlook worden, dus heb ik eerst voorzien van een primer en vervolgens met een basislaag betonlook verf van Moodpaints afgewerkt en daarna nog een laag met kwast en doek om de betonlook effecten te krijgen (tip: Moodpaints op muur bewerk je met en spatel, op het MDF trekt dat toch makkelijk de verf eraf dus met een doek geveegd en gedipt om een mooi effect te krijgen).In de tussentijd ook nog even het gedeelte achter de muur voorzien van raggels, zodat de kast geassembleerd kon worden. Dus alle gedeeltes goed neergezet, met wat schroeven bevestigd aan de muur en het blad van onderuit de kastjes bevestigd met schroeven. Direct nog wat openingen gezagen voor kabels die van de TV naar het kastje lopen en heb ik vervolgens ook de haard uitgemeten en uitgezaagd. Toen de kast stond, de raggels achter de TV bekleed met gipsplaten (9,5 mm), behandeld met voorstrijk en de volgende dag de steenstrips betegeld.Enige wat op de foto's nog ontbreekt, zijn de TV en apparatuur :-), een plintje en voor achter de haard heb ik een op maat dekkend zwart plexiglas besteld, om de kabels weg te werken en een mooi effect van de vlammen te krijgen.Al met al, een weekend of 3 klussen en de nodige avonden schilderen. Maar het resultaat ben ik super blij mee!

Wat zijn de afmetingen?

Het project is in zijn geheel 50,0 cm diep en 450,0 cm breed. Het geheel loopt tot het plafond (244,5 cm).

Tip! Bekijk ook onze handige klustips!

In deze DIY video ontdek je hoe je projecten van anderen als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen klus. Zie hoe TOSIZE Furniture kasten gemaakt zijn en pas ze aan naar jouw smaak. Leer hoe je bestaande zaaglijsten overneemt en ze aanpast aan je eigen behoeften. Met handige tips en stap-voor-stap uitleg, wordt het makkelijk om je eigen project te starten en te voltooien. Begin vandaag nog met jouw unieke DIY project!

Hoe nu verder?

Wil jij dit DIY project maken? Bekijk de zaaglijst van Charon en maak jouw bestelling eenvoudig compleet.

854,74 €


Alle gebruikte materialen

Uitleg
Uitleg
Uitleg

Alle plaatmaterialen bekijken